Zuckerberg, Meta çalışanlarına böyle hitap ediyor: ‘Metamates' ifadesi nereden geliyor?

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda yeni şirket değerlerini paylaşmış ve çalışanlara ‘Metamates' şeklinde hitap etmişti. Yapılan araştırmalar, ‘Metamates' ifadesinin esasen nereden geldiğini de ortaya çıkardı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda yeni şirket değerlerini ve şirketin yeni mottosunu tanıttı. Şirket CEO'su, Facebook'un 2007'den beri güncellenmeyen politikasını yeniden düzenlemek istediğine işaret etti. "Meta, Metamates, Me" şeklinde tanıtılan mottoda yer alan 'Metamates' ifadesi, çalışanlara hitap etmek için kullanıldı. Teknoloji devinin yeni şirket değerleri ise "Birlikte hızla hareket et", "İnanılmaz şeyler inşa et", "Gelecekte yaşa", "Uzun vadeli etkiye odaklan" ve "Net ol ve meslektaşlarına saygı duy" olarak sıralandı.

Yapılan paylaşım sonrası, mottoda yer alan 'Metamates' ifadesinin nereden geldiği de merak konusu oldu. Yeni mottonun, çalışanların şirket başarısına ve birbirlerine karşı duydukları sorumluluk duygusunu yansıttığı ifade edildi. Fakat yapılan araştırmalar, 'Metamates' ifadesinde Instagram'a ilişkin bir tesadüfü de gözler önüne serdi.

BİR DENİZCİ MOTTOSUNDAN GELİYOR

Aktarılan detaylara göre; mottodaki ifadeler, "Ship, Shipmates, Self" olarak bilinen ve denizciler tarafından kullanılan ünlü bir mottodan ilham alıyor. Instagram'ın da daha önce bu mottoyu, şirket içerisinde kullanmış olduğu ifade ediliyor.

Diğer yandan; 'Metamates' ifadesi, ilk kez bilişsel bilim profesörü Douglas Hofstadter tarafından kullanılmıştı. Hofstadter'in, "Gödel, Escher, Bach: Bir Ebedi Gökçe Belik" isminde Pulitzer ödüllü bir kitabın yazarı olduğu da biliniyordu.