Zoom'a “Mahremiyetin ihlali” cezası: 86 milyon dolar ödeyecek

Video konferans sunucusu Zoom, Kullanıcı bilgilerini sosyal medya kuruluşları ile paylaşmakla ve video görüşmelerinin güvenliğini sağlayamamakla suçlanıyor. Uygulama yönetimi, hakkında açılan davada 86 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Salgın ile birlikte online toplantı-konferans platformlarına ilgi arttı. Bu alanda öne çıkan Zoom, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Şirket ücretli üyeliklerden kısa sürede 1 milyar dolar kazandı ancak hakkında mahremiyetin ihlali kapsamında dava açıldı. Mart 2020'de açılan davada, şirketin kullanıcı bilgilerini Facebook, Google ve Linkedin ile paylaştığı iddia edildi.

Ayrıca California'da Zoom aleyhine açılan davada şirketin video konferansları izleyebildiği savunuldu. Uygulama, güvenlikle ilgili kullanıcılara yanlış bilgi vermekle de suçlandı.

86 milyon dolar ödeyecek

"Mahremiyetin ihlali" iddiaları nedeniyle kullanıcı kaybetme ihtimali ortaya çıkınca Zoom, 86 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Zoom tarafından konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Kullanıcılarımızın gizliliği ve güvenliği Zoom için en büyük önceliktir ve kullanıcıların bize duyduğu güveni ciddiye alıyoruz. Platformumuzda yaptığımız geliştirmelerden gurur duyuyor ve gizlilikle güvenliği ön planda tutarak yapacağımız yeniliklere devam etmeyi heyecanla bekliyoruz." denildi.

Dava kapsamında yer alan üyeler, üyelik türüne göre üyelik ücretinin yüzde 15'ini ya da 25 dolara kadar olan ödemeyi geri alacak.

Zoom'un hukuk masrafları için de 21 milyon dolar ödemesi isteniyor.