Zelenski, hologram ile konferansa katıldı! Destek istedi...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, hologram teknolojisi yardımıyla Paris'teki ‘Viva Technology' konferansına uzaktan katılarak teknoloji devlerinden destek istedi. Konuşmasında Star Wars evrenine ve II. Dünya Savaşı'na atıfta bulunan Zelenski, yüzlerce kişilik bir kalabalığa seslendi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, kısa bir süre önce hologram teknolojisi yardımıyla Paris'teki 'Viva Technology' konferansına uzaktan katılım sağladı. Konuşmasında Star Wars evrenine ve II. Dünya Savaşı'na atıfta bulunan Zelenski, Rusya ile halihazırda aralarında devam eden savaş ile ilgili teknoloji devlerinden destek istedi. Ukrayna lideri, açıklamasında "Teknoloji şirketlerine Ukrayna'yı tamamen dijital bir demokrasi olarak yeniden inşa etmek gibi emsalsiz bir fırsat sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dijital bir hükumet oluşturma planlarının detaylarını gelecek haftalarda İsviçre'de yapılacak bir konferansta paylaşacaklarını dile getiren Zelenski ayrıca, "Başka hiçbir hükumet, size en gelişmiş teknolojileri devlet seviyesinde kullanma fırsatı vermez" dedi.

ZELENSKİ, RUSYA'YI GALAKTİK İMPARATORLUK'A BENZETTİ

Öte yandan; Zelenski, konferansta II. Dünya Savaşı sırasında ABD'nin müttefiklerine ücretsiz olarak geri alacağı taahhüdüyle malzeme ve hizmet sağladığı sistemi hatırlattı. Teknoloji devlerinden benzer bir destek talep eden Ukrayna Devlet Başkanı, "Normal şartlarda, devlet başkanlarının insanlara bir hologram olarak konuşma yapması alışılmış bir şey değildir. Ancak Star Wars'u gerçek hayata getirdiğimiz tek uygulama bu değil" ifadelerini kullandı.

Ardından Rusya'yı Star Wars evreninde kötülüğü temsil eden Galaktik İmparatorluk'a benzeten Zelenski, "Bu imparatorluğu da yeneceğiz" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.