YouTube'un kurucu ortağı, ‘dislike' sayısını gizleme kararının yanlış olduğunu dile getirdi

Popüler video platformu YouTube'un kurucu ortağı Jawed Karim, ‘dislike' sayısını gizleme kararının yanlış olduğunu dile getirdi. Karim, konuya ilişkin değerlendirmesini platforma yüklenen ilk videonun açıklama kısmını güncelleyerek yaptı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler video platformu YouTube, kısa bir süre önce 'dislike (beğenmeme)' sayılarını 11 Kasım'dan itibaren kullanıcılara gizlemeye başlayacağını açıkladı. Söz konusu hamlenin, küçük ölçekli içerik üreticilere yönelik nefret baskınlarını önlemek için yapıldığı bildirildi. İçerik üreticilerin, kendi videolarına gelen 'dislike' sayısını görebilmeye devam edeceğinin de altı çizildi. Yaşanan gelişme sonrası; alınan karar, içerik üreticiler ve izleyiciler arasında tartışma konusu oldu. Yapılan hamleyi desteklemeye ve desteklememeye yönelik yorumlar gelmeye devam ederken platformun kurucu ortağı Jawed Karim, 'dislike' sayısını gizleme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Karim, konuya ilişkin görüşlerini aktarabilmek için 'Me at the zoo (Hayvanat bahçesinde ben)' videosunun açıklama kısmını güncelledi. Söz konusu videonun, YouTube'a yüklenen ilk video olduğu biliniyordu. Karim, videonun açıklama kısmında "Her YouTuber, 'dislike' sayısının gizlenmesinin aptalca bir fikir olduğu konusunda hemfikirse muhtemelen öyledir. Tekrar dene YouTube" ifadelerini kullandı.

KARİM, DUYURUNUN YAPILDIĞI VİDEO ALTINA DA YORUM BIRAKTI

Karim ayrıca, YouTube'un 'dislike' sayılarını gizleme kararını açıkladığı video altına da bir yorum bıraktı. Platformun kurucu ortağı, duyuru videosuna bıraktığı yorumda "Matt, hiç heyecanlı gözükmüyor; çünkü yanlış bir karar olduğunu o da biliyor" ifadelerine yer verdi. Videoyu sunan Matt Koval'ın, YouTube'da İçerik Üretici Sorumlusu olarak görev aldığı biliniyordu.

Diğer yandan; 'dislike' sayısını gizleme kararının duyurulduğu video, şimdiye kadar 13 bin beğeniye karşılık 122 binden fazla 'dislike' aldı. Söz konusu istatistiğe, yeni güncellemeyi henüz almayan Firefox üzerinden erişilebildiği kaydedildi. 'Dislike' sayılarının, yakın zamanda Firefox tarayıcıda da gizleneceğinin de altı çizildi.