YouTube'a yeni özellik! Shorts videoları hazırlamayı kolaylaştıracak...

YouTube, bünyesine yeni bir video düzenleme aracı eklediğini duyurdu. Hem iOS hem de Android platformunda kullanıma sunulacak olan özelliğin, YouTube Shorts videoları oluşturmayı kolaylaştıracağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Son yıllarda kısa video sekmesi 'Shorts'un kullanımını teşvik etmek için bünyesine birçok yeni özellik ekleyen ve pek çok yeni proje başlatan YouTube, iOS ve Android uygulamasına "Edit Into a Short" isimli bir video düzenleme aracı ekledi. Yeni özelliğin, içerik üreticilerin daha önce yayınladıkları bir videonun belli bir kısmını 'Shorts' videosu haline getirebilmesini mümkün kıldığı ifade edildi. YouTube, yeni düzenleme aracının birkaç hafta içerisinde tüm kullanıcılara ulaşmış olacağını dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; yeni özellik sayesinde içerik üreticiler, kanallarında yayınladıkları bir videonun 60 saniyelik bir bölümünü seçip Shorts videosu haline getirerek paylaşabilecek. Oluşturulan Shorts videosuna, Shorts ile çekilmiş başka bir video veya galeriden alınan bir video eklenebilecek. Bununla birlikte; yeni kısa video içeriğine, metin ve filtreler de dahil edilebilecek.

YOUTUBE, DAHA ÖNCE DE BENZER BİR ÖZELLİK KULLANIMA SUNMUŞTU

Hazırlanan yeni YouTube Shorts videosu, kırpılan videonun tamamına giden bir link içerecek. Bu sayede; 1,5 milyardan fazla kişi tarafından izlenen Shorts, içerik üreticiler için bir tanıtım aracı haline de gelebilecek.

Öte yandan; YouTube, daha önce Clips (Klipler) isimli benzer bir özelliği daha kullanıma sunmuştu. Fakat o özellik, tüm kullanıcıların başka bir videodan kırpma veya kesme işlemi yapabilmesine olanak tanıyordu. Yeni düzenleme aracının ise yalnızca videonun sahibi tarafından kullanılabileceği ifade edildi.