YouTube'a, yeni bir buton geliyor: Müzik dinleme deneyimi kolaylaşacak

YouTube'un Android uygulamasının “17.05.33” kodlu deneme sürümünde, “YouTube Müzik ile dinle” butonu görüldü. Yeni butonun, YouTube'da müzik dinleme deneyimini kolaylaştıracağı ve YouTube Müzik'e geçişi daha sorunsuz hale getireceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler video platformu YouTube'un Android uygulamasının "17.05.33" kodlu deneme sürümünde, "YouTube Müzik ile dinle" butonunun platforma geleceğine işaret eden birkaç kod dizisi görüldü. Söz konusu seçeneğin, YouTube'da müzik dinleme deneyimini kolaylaştıracağı ve YouTube Müzik'e geçişi daha sorunsuz hale getireceği belirtildi. Butonun, deneme sürümünde görülmüş olması nedeniyle yakın zamanda platformun Android uygulamasına geleceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; "YouTube Müzik ile dinle" butonu, daha önce halihazırda uygulamada mevcuttu. Fakat buton, bilinmeyen bir nedenle platformdan kaldırılmıştı. YouTube da konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapmamıştı.

Yeni özelliğin platforma entegre edilmesinin ardından kullanıcılar, standart YouTube uygulamasında dinledikleri bir müziği bu butona tıklayarak doğrudan 'YouTube Müzik' uygulamasında oynatmaya başlayabilecek. Özellik, kullanıcılar YouTube'da keşfettikleri bir şarkıyı oynatma listelerine eklemek veya videoyu izlemek yerine yalnızca parçayı oynatmak istedikleri zaman oldukça işlevsel bir hale gelecek.

YOUTUBE UYGULAMALARI ARASINDAKİ ENTEGRASYON GÜÇLENECEK

Yeni buton ile kullanıcılar, YouTube uygulamasından YouTube Müzik'e sorunsuz bir biçimde geçerek halihazırda dinledikleri parçayı oynatma listelerine ekleyebilecek ya da YouTube Müzik üzerinden dinlemeye başlayabilecek. Bu aşamada kullanıcıların, aynı şarkıyı tekrar YouTube Müzik'te aratması gerekmeyecek. Bununla birlikte özellik, YouTube çatısı altındaki uygulamalar arasında da entegrasyonu güçlendirecek.

Diğer yandan platform, yakın zamanda video oynatma ekranındaki kullanıcı arayüzünü de değiştirmişti. Yenilenen arayüz, erişilebilirliği artırmak için tam ekran oynatma moduna bir dizi yeni seçenek getirmişti. "YouTube Müzik ile dinle" seçeneğine ilişkin kod dizisi de bu değişikliğin hemen arkasından geldi.

Yeni butonun arayüzün neresinde ve ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz net olarak bilinmiyor.