YouTube Premium ve YouTube Music, toplam 50 milyon aboneye ulaştı

Popüler video platformu YouTube, YouTube Music ve YouTube Premium'un toplam abone sayısının 50 milyona ulaştığını duyurdu. Şirket, YouTube Music'in kendi pazarında en hızlı büyüyen dijital müzik platformu olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Google çatısı altında faaliyet gösteren popüler video platformu YouTube, kısa bir süre önce yayınladığı bir paylaşımla YouTube Music ve YouTube Premium'un toplam abone sayısının 50 milyona ulaştığını açıkladı. Açıklamada YouTube Premium'un ve YouTube Music'in abone sayıları, ayrı ayrı verilmedi. 50 milyonluk abone sayısının, iki abonelik hizmetini kullanan toplam abone sayısına karşılık geldiği kaydedildi. Söz konusu sayı içerisinde, her iki hizmetin ücretsiz deneme süresi içerisinde olan abonelerin de bulunduğunun da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; YouTube, açıklamasında YouTube Music ve YouTube Premium abonelik hizmetlerinin Japonya, Kore, Rusya, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerde oldukça popüler olduğuna işaret etti. Şirketin ücretli abonelik planlarının, bu ülkelerde önemli bir büyüme gördüğü dile getirildi.

Bununla birlikte, YouTube Music'in kendi pazarında en hızlı büyüyen dijital müzik platformu olduğu belirtildi.

YOUTUBE, DAHA UYGUN BİR FİYATA REKLAMSIZ VİDEO DENEYİMİ İÇİN BİR SÜREDİR 'PREMİUM LİTE' ABONELİK PLANINI TEST EDİYOR

Diğer yandan; YouTube Premium ve YouTube Music, kullanıcı beğenisine sunulmasından bu yana birçok yeni özellik edindi. YouTube Premium, son olarak bünyesine iPhone'larda bulunan 'Resim İçinde Resim (PiP)' özelliğini ekledi. Bu gelişmeyle birlikte 'Premium' abonelerinin, YouTube Music'in tüm avantaj ve ayrıcalıklarından yararlanabilmeye başladığı kaydedildi. Şirketin, daha uygun bir fiyat etiketiyle reklamsız video deneyimi için bir süredir 'YouTube Premium Lite' isimli bir abonelik planını test ettiği de biliniyordu.