YouTube, Premium üyelere özel yayınladığı video indirme özelliğini web sürümüne de getirmeye hazırlanıyor

Popüler video platformu YouTube, yalnızca Premium abonelerin kullanımına sunduğu video indirme özelliğini web sürümü için de yayınladı. Daha önce yalnızca mobil sürümde erişilebilen özelliğin, henüz test aşamasında olduğu ve 19 Ekim'e kadar test edilebileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli popüler video platformu YouTube, yalnızca Premium aboneler için kullanıma sunduğu video indirme özelliğini kısa bir süre önce web sürümü için de yayınladı. Daha önce yalnızca mobil sürüm üzerinden erişilebilen özelliğin, henüz test aşamasında olduğu ve 19 Ekim'e kadar test edilebileceği kaydedildi. Söz konusu özellik, indirilen videonun YouTube içerisinde internet bağlantısına gerek duyulmadan oynatılabilmesini sağlıyordu.

Aksam.com.tr'nin Android Police'ten aktardığı habere göre; özellik, güncel olarak YouTube Premium aboneleri arasında yalnızca sınırlı bir kullanıcı kitlesinin beğenisine sunuldu. YouTube Premium abonelerinin özelliğin test grubunda olup olmadıklarını öğrenmek için "youtube.com/new" adresini ziyaret edebilecekleri belirtildi. Açılan sayfada "Tarayıcınızdan Video İndirin" özelliğini gören kullanıcıların, alt bölümdeki "Dene" butonuna tıklayarak özelliği aktif hale getirebileceklerinin de altı çizildi.

TARAYICIDAN VİDEO İNDİRME ÖZELLİĞİ, YOUTUBE KULLANICILARI TARAFINDAN UZUN BİR SÜREDİR BEKLENİYORDU

Paylaşılan diğer bilgilere göre; özelliği aktif hale getiren kullanıcılar, tarayıcıda açtıkları videoların sağ alt kısmındaki 'İndir' butonuna tıklayarak video indirme işlemini tamamlayabiliyor. Daha sonra "youtube.com/feed/downloads" adresine ilerlemek, indirilen videonun internete ihtiyaç duyulmadan YouTube içerisinde izlenebilmesini mümkün kılıyor. Kullanıcılar, indirilen videoları platform dışında kullanamıyor.

Diğer yandan; tarayıcıdan video indirme özelliği, YouTube kullanıcıları tarafından uzun bir süredir bekleniyordu. Birçok kullanıcı, söz konusu işlemi yerine getirebilmek için güvenli olmayan video indirme siteleri ve uygulamalarını ziyaret ediyordu. Bu da tarayıcı çerezlerine istenmeyen kişiler tarafından erişim sağlanmasına ve siber saldırılara davetiye çıkarıyordu.