YouTube, bu yıl da ‘Rewind' videosu gelmeyeceğini açıkladı

Popüler video platformu YouTube, her yıl sonunda yayınladığı o yılın trendlerine ilişkin görüntülerden oluşan ve videolardan alınan en önemli anları içeren ‘Rewind' videosunu bu yıl da yayınlamayacağını açıkladı. Platform, geçen yıl 2010 yılından bu yana ilk kez bir ‘Rewind' videosu yayınlamamıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google çatısı altındaki popüler video platformu YouTube, 2020 yılında COVID-19 salgını ve yaşanan toplumsal huzursuzluk nedeniyle her yıl sonunda yayınladığı o yılın trendlerine ilişkin görüntülerden oluşan ve videolardan alınan en önemli anları içeren 'Rewind' videosunu yayınlamayacağını açıklamıştı. Yaşanan gelişme sonrası platform; 2010 yılından beri ilk kez bir yılı 'Rewind' videosu hazırlamadan atlamıştı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; dünya genelinde normalleşmeye yönelik adımlar atılsa da YouTube, yıl sonu 'Rewind' videosunu bir kez daha iptal etti. Açıklamada YouTube'un kullanıcı ve içerik üretici ağının genişlemesi nedeniyle platformun 1 yılını, tek bir videoyla özetlemenin imkansız hale geldiğine dikkat çekildi.

Platform ayrıca, kullanıcılarını 'MrBeast' ve 'Slayy Point' gibi içerik üreticiler tarafından oluşturulan yıl sonu videolarına yönlendirdi. Bununla birlikte; yıllık bir trendler listesi oluşturulacağı, ödül gösterileri yapılacağı ve 'Etkileşimli Deneyim' özelliğinin aktif hale getirileceğinin de altı çizildi.

2018 YILINDA YAYINLANAN 'REWİND' VİDEOSU, YOUTUBE'U ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ HALİNE GETİRMİŞTİ

Diğer yandan; YouTube, ilk kez 2010 yılı sonunda bir Rewind videosu yayınlamıştı. Şirket; 2010 yılından bu yana her yılı o yılın en etkili içerik üreticilerine, videolarına ve trendlerine geri dönüp bakılmasını mümkün kılan bir 'Rewind' videosu ile kapatıyordu. Fakat 2018 yılında yayınlanan 'Rewind' videosu, YouTube'u eleştiri oklarının hedefi haline getirdi. Birçok kişi, YouTube'un büyük içerik üreticileri görmezden geldiğine ve videoda birkaç utanç verici ana yer verildiğine işaret etmişti. 2019 yılında yayınlanan Rewind videosu ise önceki videolar kadar talep görmemiş ve yayınlanan son 'Rewind' videosu olmuştu.