Youtube açıkladı: Pandemi nedeniyle kalite düşecek

YouTube, pandemi nedeniyle Avrupa'da video kalitesine bir sınır getirmeye karar verdi. Bu kararın nedeni, çok fazla kullanıcı olması nedeniyle hatların boğulmasını engellemek.

Pandemi nedeniyle birçok kişi evde vakit geçirirken video platformları bu noktada en çok tercih edilen eğlence kaynakları arasında yer alıyor. En büyük video platformlarından YouTube, Avrupa'daki yoğun talep karşısında video kalitesine sınır getirmeye karar verdiğini açıkladı. Avrupa genelinde YouTube'un video kalitesinin kısa süre içinde bir miktar düşmesi bekleniyor.

Thierry Breton da bu dönemde yayın platformlarından kıta çapında yayın kalitelerini düşürmelerini istemişti. Bu isteğinin nedenini de yaşanan yoğunluk nedeniyle kıta altyapısının zorlanması olarak göstermişti.

İLK NETFLİX YANIT VERDİ

Çağrıya ilk olarak Netflix cevap vermiş ve 30 gün süreyle yayınlarındaki bitrate'i düşüreceklerini açıklamıştı. Böylece Netflix'in Avrupa çapındaki trafiği de %25 azalmış olacak. Video konferanslar ve uzaktan çalışma faaliyetleri, internet yayıncılığı ve oyunların yanında küçük kalan bir trafik yaratıyor.

İnternet servis sağlayıcıları ise kendi altyapılarının artan talebi karşılayabilecek seviyede olduğunu söylüyor. Britanyalı telekomünikasyon firması BT yakın zamanda yaptığı açıklamada %35 ila %60 arasında bir artış gördüklerini, tam kapasitelerine erişene kadar daha çok yer olduğunu belirtmişti.