Yıl 2024 görev: Artemis

Önümüzdeki 10 yıl boyunca yeni Ay görevleri düzenleyecek olan NASA, 2024 yılındaki ilk görev için 1 hafta içinde dört Ay yürüyüşü planlıyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Artemis Moon programı kapsamında 2024 yılında insanlı bir Ay görevi gerçekleştirecek. Önümüzdeki 10 yıl boyunca Ay görevleri gerçekleştirmeyi hedefleyen NASA, bu sayede Apollo programıyla başardıklarının çok daha fazlasını yapmak istiyor. Ay Keşif Analiz Grubu toplantısında konuşan NASA bilim insanları John Connolly ve Niki Werkheiser, 2 kişilik mürettebattan oluşacak insanlı Ay görevi kapsamında astronotların, ilk görev için yaklaşık 6.5 gün boyunca Ay yüzeyinde kalacağını açıkladı. Bu süre zarfında 4 ya da daha fazla Ay yürüyüşü yapılacak.

SU ÖRNEKLERİ ARANACAK  

Yürüyüşler boyunca su buzunu örnekleme de dâhil olmak üzere çeşitli bilimsel gözlemler de yapılacak. İlk görevle Apollo arasındaki en büyük fark NASA’nın, uzay yürüyüşleri sırasında kullanılması planlanan gezici robot da dâhil olmak üzere yüzeydeki ekipmanı önceden konumlandırması olacak.