Yerli yazılımla geliştirildi... İhracat daha az maliyetle artırılacak

Bursa'da bir firma tarafından geliştirilen yerli yazılım, üretici ve yabancı alıcıyı ''teknolojik pazar yerinde'' bir araya getirerek ihracatın daha az maliyetle artırılmasını sağlayacak.

AA

BTB GLOBAL firmasının geçen hafta düzenlenen Bursa Tekstil Show Fuarı'nda tanıttığı "Fabriclook" uygulaması, Türk kumaş üreticileri ile yabancı alıcıları sanal evrende bir araya getiriyor.

AA'nın haberine göre sanal platformun, kumaş üreticilerinin tüm koleksiyonlarını, videolarını ve ürünlerine ait teknik özellikleri sisteme kolayca yüklemelerine olanak sağlamasının yanı sıra kumaşlar, "manken avatarlar" üzerinde kıyafet olarak deneyimlenip yabancı alıcılara pazarlanıyor.

Projenin koordinatörü ve programın yazılımcısı Can Paçacı, AA muhabirine, uygulamanın toptan kumaş alıcıları ile üreticileri bir araya getiren B2B (işletmeden işletmeye) platformu olduğunu söyledi.

Çeşitli fuar ve organizasyonlarla kumaş üreticileri ile alıcıları yıllardır fiziki ortamda bir araya getirdiklerini anlatan Paçacı, "İki tarafın da sorun ve isteklerini çok iyi bildiğimiz için bu uygulamayı geliştirdik. Uygulama üç boyutlu avatar, metaverse deneyimi yaşatıyor. Sisteme üye onaylı alıcılar uygulamada yer alan farklı avatarlara gömlek, etek, pantolon gibi elbise formundaki kumaşları giydirip kumaşın nasıl durduğunu görebiliyor. Kumaşın bütün detayları yani örme, dokuma, baskı veya işlenmiş olup olmadığı hatta ipliğine kadar detaylı şekilde görülebiliyor. " ifadesini kullandı.