Yerli endüstriyel 5G görücüye çıkıyor

Türk Telekom yerli firmalarla dünyanın en büyük mobil teknoloji fuarına çıkarma yapıyor. 26-29 Şubat tarihlerinde Barselona'da düzenlenecek olan GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde ilk yerli endüstriyel 5G şebekesi tanıtılacak.

Türk Telekom, yerli teknoloji firmaları i2i Systems, NaraXR ve IQVizyon işbirliğiye Ankara'nın sanayi bölgesi OSTİM'de Türkiye'nin ilk yerli ve milli endüstriyel 5G mobil şebeke ve Endüstri 4.0 uygulamaları projesini hayata geçirdi. Proje mobil teknoloji endüstrisinin en prestijli organizasyonlarından biri olan ve her yıl İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacak.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, konuyla ilgili "Türk Telekom olarak, ülke ekonomisine katma değer yaratacak ve milli kalkınmayı hızlandıracak yerli ürün ve projeler geliştirme konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Herkes için yüksek hızda internet mottosuyla Türkiye'yi fiberle donatıyoruz. 5G'ye geçişte yerli ve milli unsurların ana aktör olarak rol alması için işbirliği ve projelerimizle ekosistemi destekliyoruz. Ülkemizin önde gelen sanayi bölgelerinden ve dijitalleşme alanında önemli çalışmaları olan OSTİM ile Endüstriyel 5G projesi kapsamında gerçekleşen bu iş birliğinin ülkemizin yerli teknolojiler ile dijitalleşmesi için önemli bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.