Yerli bilişim şirketleri Dubai ofisiyle dünyaya açılacak

‘Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve e-Turquality' programları kapsamında yerli bilişim şirketleri desteklenerek dünya pazarına açılacak.

Teknoloji ihracatının artırılması amacıyla hayata geçirilen 'Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve e-Turquality' programları kapsamında yerli bilişim şirketleri desteklenerek dünya pazarına açılacak. Programın ilk uygulama noktası olan Dubai'de uluslararası teknoloji pazarlama ofisinin açılış hazırlıklarında son aşamaya gelinirken; şirketlere hibeden, pazarlamaya kadar geniş bir yelpazede destek verilecek.

TEKNOLOJİ İHRACI

Teknoloji ihracatının artırılmasının hedef edinildiği projeyle şirketlerin 12 milyon TL'ye kadar yaptığı satış, pazarlama ve tanıtım tutundurma faaliyetlerine yüzde 75 devlet desteği sağlanacak. Türkiye'de teknoloji alanında çalışmalar yapan ve global pazara açılmaya istekli olan bilişim firmaları teşviklerden yararlanabilecek. Programda; e-spor'dan, finansal yazılımlara, blockchain teknolojisinden, yapay zekaya ve bulut hizmetlerinden, yeşil dönüşüme kadar birçok alan var.

44 KALEMDE DESTEK VERİLİYOR

Üç ana başlıkta, toplam 44 destek kaleminden oluşan teşvik programının; ilk aşaması ihracat hazırlık ve kurumsal kapasite oluşturma, ikinci aşaması yurtdışına yönelik pazarlama, üçüncü aşaması ise e-Turquality.