Yeni nesil Samsung Exynos işlemciler, yapay zeka tarafından tasarlanacak

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, kendi ürettiği Exynos işlemcilerin artık ‘DSO.ai' isimli bir yapay zeka aracı tarafından tasarlanacağını açıkladı. Bu sayede, mühendislerle geçirilen 30 haftalık geliştirme sürecinin 4 haftaya kadar indirileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kendi ürettiği Exynos işlemcilerin artık bir yapay zeka tarafından tasarlanacağını açıkladı. 'DSO.ai' isimli yapay zeka aracının, mühendislerle geçirilen 30 haftalık geliştirme sürecini 4 haftaya indireceği ifade edildi. Yapay zeka kullanımının, işlemci verimliliğini artıracağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin 'Gizchina'dan aktardığı habere göre; 'Synopsys' isimli bir şirket tarafından geliştirilen 'DSO.ai', işlemcilerin çalışma hızını yüzde 18'e kadar artırırken enerji tüketimini de yüzde 21'e kadar azaltabiliyor. Kendi kendine öğrenebilme özelliğine sahip olan yapay zeka aracı, ne kadar çok işlemci tasarlarsa sonucu o kadar iyi bir hale getiriyor.

GOOGLE VE NVIDIA DA BENZER TEKNOLOJİLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Diğer yandan; çip üreticileri, geliştirme sürecine mantıksal tasarım ile başlıyor. Daha sonra ise işlemcinin kabiliyetlerini ortaya koyan transistörlerin tasarım sürecine geçiliyor. Bu süreç, normal şartlarda 20 hafta ile 30 hafta arasında değişiklik gösteriyor. 'DSO.ai' ise bu süreyi 1 aya indiriyor.

Google ve NVIDIA'nın da işlemci tasarımı yapabilen yapay zekalar üzerinde çalıştığı biliniyor. 'Cadence' isimli bir şirketin de kısa bir süre önce işlemci tasarlayabilen bir yapay zeka tanıttığı ifade ediliyor.