Yeni bir Bitcoin madenciliği tesisi kuruluyor! Güneş enerjisiyle çalışacak...

Kripto para depolama şirketi Blockstream ve dijital ödeme hizmetleri şirketi Block Inc., yeni bir Bitcoin madenciliği tesisi kuracaklarını duyurdu. Söz konusu Bitcoin tesisinin, Tesla'nın teknolojisini kullanarak güneş enerjisinden güç alacağı ve bu nedenle çok daha sürdürülebilir bir çözüm sunacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kripto para depolama şirketi Blockstream ve Twitter kurucusu Jack Dorsey liderliğindeki dijital ödeme hizmetleri şirketi Block Inc., yeni bir Bitcoin madenciliği tesisi kuracaklarını duyurdu. Tesisin, güneş enerjisinden güç alacağı ve bu nedenle çok daha sürdürülebilir bir çözüm sunacağı ifade edildi. Söz konusu Bitcoin tesisinin ayrıca, Tesla tarafından geliştirilen teknolojiyi kullanacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Coin Telegraph'tan aktardığı habere göre; güneş enerjisiyle çalışan tesis, Bitcoin madenciliği sürecinde sıfır emisyonlu enerji tüketimi yapmayı hedefleyecek. Bu hedef doğrultusunda Teksas'ta kurulacak olan tesis, madencilik operasyonlarında fazla gün ışığından yardım alacak.

BITCOIN TESİSİ, 3,8 MEGAVAT ELEKTRİK KAPASİTESİNE SAHİP OLACAK

Tesla, enerji depolama imkanı sağlayan lityum iyon güneş pillerini tesisin kullanımına sunacak. Madencilik tesisi, 3,8 megavat elektrik kapasitesine sahip olacak. Tesis ayrıca; güç miktarı, üretilen Bitcoin sayısı, depolama performansı, toplam çalışma süresi, giderler ve yatırım getirisi gibi değişkenlere dayalı performans ölçümleri sunacak olan bir veri merkezi ile donatılacak.