Yeni Apple Watch'lar, parmak izi sensörüyle gelecek! Patenti alındı...

Apple, sevilen akıllı saat serisi Apple Watch'a ilişkin yeni bir patent aldı. Hazırlanan patent dosyası, şirketin gelecek nesil Apple Watch modellerinde yan tarafa yerleştirilmiş bir parmak izi sensörü kullanmayı planladığını ortaya çıkardı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, sevilen akıllı saat serisi Apple Watch'a ilişkin yeni bir patent aldı. Hazırlanan patent dosyası, şirketin gelecek nesil Apple Watch modellerinde parmak izi sensörü kullanmayı planladığını ortaya çıkardı. Cihaza yerleştirilecek parmak izi sensörünün, ekran kilidini açmayı ve yüksek güvenlik gerektiren işlemleri yapmayı mümkün kılacağı tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin PatentlyApple'dan aktardığı habere göre; şirket, patent dosyasında temsili bir görsele de yer verdi. Eklenen görsel, yan tarafına parmak izi sensörü yerleştirilmiş bir Apple Watch'u gözler önüne serdi. Diğer teknoloji devleri tarafından da benimsenmesi beklenen özelliğin, 2024'ten önce Apple Watch'larda kullanıma sunulmayacağı belirtildi.

APPLE, iPHONE'LARDAN TOUCH ID'Yİ KALDIRMIŞTI

Öte yandan; Apple, iPhone'lardan Touch ID parmak izi sensörünü iPhone X serisiyle birlikte kaldırmıştı. Seri, yoluna Face ID yüz tanıma teknolojisiyle devam etmişti. Benzer bir yaklaşım, iPad serisinde de sergilense de yeni iPad Air ve iPad mini modelleri, güç tuşuna entegre bir parmak izi sensörüyle birlikte gelmişti. Şirketin, Apple Watch'larda da benzer bir tasarımı benimsemeyi planladığı tahmin edildi.