Yazılım uzmanları uyardı... O uygulamaları silin!

Android telefon kullanıcılarına, binlerce kişiyi etkileyebilecek kötü amaçlı yazılım nedeniyle iki uygulamayı silme çağrısı yapıldı. Android telefonlarda bulunan iki uygulama nedeniyle, kullanıcıların büyük risk altında olduğu vurgulandı. Yazılım uzmanları, Andorid kullanıcılarına seslenerek dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

aksam.com.tr

Android telefon kullanıcılarından, binlerce kişinin risk altında olduğuna inanılan istilacı kötü amaçlı yazılımlardan etkilenen uygulamaları silmeleri istendi.

The Mirror'da yer alan haberde, 2018'de keşfedilen SharkBot isimli bankacılık amaçlı kullanılan trojan virüsü, kurbanların giriş bilgilerini çalabileceği kripto para uygulamalarını hedef aldığı tespit edildi.

Bu virüs sayesinde bilgisayar korsanlarının, kurbanların hesaplarını kullanabileceği aktarıldı.

Kötü amaçlı yazılım bu haftanın başlarında Google Play'de yeniden ortaya çıktı ve kullanıcılar, söz konusu iki uygulamaya dikkat etmeleri konusunda uyarıldı. Uygulamalar telefona indirildikten sonra virüs bulaştırıyor ve kullanıcı bilgilerini tehdit ediyor.

Bilgisayar korsanları Sharkbot'u kullanarak, Google'ın güvenlik önlemlerini geçebilir ve kullanıcıların çevrimiçi banka hesaplarından para çalabilir veya kullanıcı adlarını ve şifrelerini çalmak için sahte giriş sayfaları oluşturabilir.

Fox-IT yazılım uzmanlarına göre, iki uygulamaya Mister Phone Cleaner ve Kylhavy Mobile Security adı verildi ve her ikisinin de kötü amaçlı yazılımdan etkilendiği tespit edildi .

Her iki uygulamayı da cihazlarına yüklemiş olanlardan hemen silmeleri istendi. Google, Mister Phone Cleaner'ı ve Kylhavy Mobile Security'yi Google Store'dan zaten yasaklamıştı ancak kullanıcılar tavsiyeyi görmezden gelmeyi seçerlerse bir sonraki siber kurban olabileceklerini dile getirdi.