Yapay zeka, çalışanların büyük çoğunluğundan talep görüyor! Yüzde 70, o soruya “Evet” dedi...

Gartner tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre; yapay zeka, çalışanların büyük bir çoğunluğundan talep görüyor. ABD'deki çalışanların yüzde 70'i, yapay zeka sistemlerinin işlerinin bir parçası olmasını istiyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Teknolojik araştırma ve danışmanlık firması Gartner, ABD'de yapay zeka ile ilgili yeni bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçları; ülkedeki çalışanların yüzde 70'inin, yapay zeka sistemlerinin işlerinin bir parçası olmasını istediğine işaret etti. Bin 515 katılımcının büyük bir çoğunluğu, yapay zekaların hiçbir şey yapmamak ya da insanlar için her şeyi yapmak yerine kendilerine çeşitli görevlerde yardımcı olmasını tercih ettiklerini dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin VentureBeat'ten aktardığı habere göre; tüketicilerin yüzde 58'i hata azaltma, yüzde 57'si problem çözme, yüzde 56'sı ise yeni bir bilgi keşfetme ve süreci basitleştirme alanlarında yapay zekanın yardımını tercih ettiklerini söyledi. Çalışanların yüzde 57'si, yapay zekaların iki veya daha fazla görevde kendisine yardımcı olmasını istediğini belirtirken yüzde 20'lik bir kesim, yapay zekanın kendisi için en az beş görev yapmasını istediğini ifade etti.

YAPAY ZEKA, BAZI ÇALIŞANLARDAN O KADAR DA YÜKSEK TALEP GÖRMEDİ

Öte yandan; yapay zeka, bazı çalışanlardan o kadar da yüksek bir talep görmedi. Yapay zekayı hiç istemeyen çalışanlar, endişelerini gizlilik ve güvenliğe ilişkin başlıklara dayandırdı. Ayrıca işverenlerine daha fazla güvenen çalışanların, profesyonel görevlerinde yapay zeka kullanımını daha yüksek oranda tercih ettiği görüldü.