Yabancı dil artık ‘cep'te

Samsung'un yeni telefonuyla yabancı birini aradığınızda sesiniz onun diliyle karşı tarafa ulaşıyor. Şimdilik 13 dil konuşan telefona yakında Türkçe de eklenecek.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Yapay zeka, akıllı telefon piyasasında devrim niteliğinde yenilikleri beraberinde getiriyor. Samsung'un yeni akıllı telefon serisi Galaxy S24, anında çeviri özelliği sayesinde yabancı dil engelini ortadan kaldırıyor. Örneğin, işiniz gereği İspanyol bir meslektaşınızla bir telefon görüşmesi yapmanız gerekiyor, ancak İspanyolca bilmiyorsunuz. Burada Live Translate devreye giriyor. Böylece telefon görüşmelerinizi iki yönlü ve gerçek zamanlı olarak hem sesli hem de metin desteğiyle çevirebiliyor. Şimdilik 13 dile çeviri yapan Live Translate, yılın ikinci yarısından itibaren Türkçeden diğer dillere çeviri de yapabilecek. Aynı özellik yine 13 dilde Samsung Klavye ile mesaj ve e-postalara da getirildi. Telefonun 'Circle to Search' özelliğiyle çevrenizde gördüğünüz herhangi bir ürünün fotoğrafını çekip, bu ürünle ilgili tüm detaylara ulaşabiliyorsunuz. Telefon ayrıca ses kayıtlarını yazılı metne dökebiliyor.

YEDİ YIL GÜNCELLEME TAAHHÜDÜ

Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra olmak üzere üç farklı modelin yer aldığı Samsung Galaxy S24 Serisi'nin Türkiye satış fiyatları 39.999 TL ila 80.999 TL arasında değişiyor. Firma yeni akıllı telefon serisini dünyada ilk kez 7 yıllık yazılım ve güvenlik güncelleme taahhüdüyle sunuyor. Teknolojiyi insanların yaşamlarını iyileştirmek için tasarladıklarını belirten Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, "Bu seri, günlük yaşamdaki telefon kullanım alışkanlıklarımızı köklü bir şekilde dönüştürecek. Samsung olarak bu seriyle iç piyasadaki yüzde 45'lik pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.