Xiaomi'den otonom araç yatırımı! 490 milyon dolar harcadı...

Xiaomi, güncel olarak Çin genelinde 140 adet otonom otomobil test ettiğini açıkladı. Sürücüsüz araçlara yönelik çalışmalarına şimdiye kadar 490 milyon dolar harcadığını ifade eden Xiaomi, geçen Ağustos ayında otonom araçlar için dijital haritalar oluşturan girişim şirketi DeepMotion'ı 77,2 milyon dolara bünyesine katmıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, otonom araç departmanına yaptığı yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünlü akıllı telefon üreticisi, sürücüsüz araçlara yönelik çalışmalarına şimdiye kadar 490 milyon dolar harcadığını duyurdu. Şirket, geçen Ağustos ayında otonom araçlar için dijital haritalar oluşturan girişim şirketi DeepMotion'ı 77,2 milyon dolara satın almıştı. Xiaomi'nin otonom araç teknolojileri geliştiren Çinli rakipleri arasında, arama motoru devi Baidu ve Didi Global de yer alıyordu.

Aksam.com.tr'nin Reuters'dan aktardığı habere göre; teknoloji devi, güncel olarak Çin genelinde 140 adet otonom aracı test ediyor. Şirketin elektrikli araçları için otonom sürüş teknolojileri geliştiren departmanında 500 kişi aktif olarak çalışıyor.

XIAOMI, 2024 YILINDA ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİNİ TANITMAYI HEDEFLİYOR

Öte yandan; geçen ayın sonlarında ortaya atılan iddialar, Xiaomi'nin Çin'de otomobil üretim lisansı almakta zorluk çektiğine işaret etmişti. Şirket, normal şartlarda 2024 yılının ilk yarısında bir elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi hedefliyordu.