Xiaomi Mi Band 7 tanıtıldı! İşte tüm özellikleri...

Xiaomi, kısa bir süre önce Çin'de gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde merakla beklenen yeni ‘Mi Band 7' akıllı bileklik modelini görücüye çıkardı. Seleflerine benzer bir tasarıma sahip olan Xiaomi Mi Band 7; daha büyük bir ekran, daha uzun pil ömrü ve daha fazla spor moduyla geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, kısa bir süre önce Çin'de gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde merakla beklenen yeni 'Mi Band 7' akıllı bileklik modelini görücüye çıkardı. Cihazın, NFC (Yakın Alan İletişimi) destekli bir versiyonu da tanıtıldı. NFC destekli versiyon, yaklaşık 45 dolarlık bir fiyat etiketiyle gelirken NFC desteği bulunmayan Xiaomi Mi Band 7, yaklaşık 37 dolardan kullanıcı beğenisine sunuldu. Çin'de şimdiden ön siparişe açılan ürünün, 31 Mayıs'tan itibaren genel satışa sunulacağı belirtildi. Şirketin ayrıca, yeni akıllı bilekliğini Ağustos ayı sonları veya Eylül ayı başlarında küresel pazarda satışa sunacağı tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Mi Band 7, 1,62 inç boyutunda selefinden daha büyük bir AMOLED ekranla geliyor. 192x490 piksel çözünürlüğe ve 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekranın parlaklığı, 500 nit'e kadar artırılabiliyor. Xiaomi ayrıca, Mi Band 7'deki bazı arayüzlerde "Her zaman açık ekran (Always-on display)" teknolojisini de kullanıma sunuyor.

Kullanıcılar, Mi Band 7'de kullanıma sunulan 100'den fazla ana ekran tasarımından birini tercih edebiliyor. Şirket ayrıca, yeni modelde yuvarlatılmış kenar tasarımı geleneğini sürdürüyor.

XIAOMI MI BAND 7, 15 GÜNE VARAN PİL ÖMRÜ VADEDİYOR

Öte yandan; Xiaomi Mi Band 7, kullanıcılara 120'den fazla spor moduna erişim imkanı sunuyor. Cihazda; VO2 Max, ATPPC, Aerobic ve Recovery olmak üzere 4 farklı spor verisi analizi modu da yer alıyor. Ürün, bu modlar üzerinden kullanıcılara spor aktivitelerine ilişkin geri bildirimlerde bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar, spor aktivitelerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları adımları görebiliyor.

Mi Band 7 ayrıca; sürekli olarak kalp atış hızını, kandaki oksijen oranını (SpO2) ve uykuyu takip ediyor. Standart sağlık takibi ve kadın sağlığı takibi özelliklerinin birçoğu, Mi Band 7'de de yer alıyor. Xiaomi, yeni akıllı bilekliğinde pil kapasitesini de artırıyor. 180 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olan Mi Band 7; tek şarjla ortalama kullanımda 15 güne kadar, yoğun kullanımda ise 9 güne kadar pil ömrü vadediyor. Bunun yanında ürün, 2020 yılında tanıtılan Mi Band 5 ile kullanıma sunulan manyetik şarj teknolojisini de destekliyor.