Xiaomi, elektrikli otomobil fabrikasının yıllık üretim kapasitesini açıkladı

Ekonomik kalkınma ajansı Pekin E-Town, Xiaomi'nin Pekin'de yıllık 300 bin otomobil üretme kapasitesine sahip yeni bir elektrikli otomobil fabrikası inşa ettiğini doğruladı. Üretim merkezinin, 2024 yılında seri üretime başlayacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, bu yılın Mart ayında elektrikli otomobil pazarına yönelik yatırım planlarını açıklamıştı. Fakat şirketin üretim planlamasına ilişkin detaylar henüz paylaşılmamıştı. Ekonomik kalkınma ajansı Pekin E-Town, şirketin Pekin'de yıllık 300 bin otomobil üretme kapasitesine sahip yeni bir elektrikli otomobil fabrikası inşa ettiğini doğruladı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; üretim merkezi, iki aşamada inşa edilecek ve 2024 yılında seri üretime başlayacak. Şirket; elektrikli otomobil biriminin genel merkezi, araştırma bölümü ve satış bölümünü de Pekin'de kuracak. Teknoloji devi, satışlar için perakende mağazalarından destek alacak.

XIAOMI, 10 YIL İÇERİSİNDE ELEKTRİKLİ OTOMOBİL BİRİMİNE 10 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAK

Diğer yandan; satışa çıkacak ilk modeller ve uluslararası genişleme planları da dahil olmak üzere, Xiaomi'nin otomobil stratejisiyle ilgili hala birçok bilinmeyen başlık bulunuyor. Şirketin, 10 yıl içerisinde elektrikli otomobil birimine 10 milyar dolar yatırım yapmayı planladığı biliniyor. Pekin'de inşa edilen fabrikanın üretim kapasitesi ise Xiaomi'nin yalnızca Nio ve Xpeng Motors gibi Çinli rakipleriyle değil, Tesla gibi dünya devi elektrikli otomobil üreticileriyle de rekabet etmeyi hedeflediğini gösteriyor.