Xiaomi, CIVI isimli yeni akıllı telefon modelini Çin'de tanıttı

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, resmi duyurusundan bu yana merakla beklenen CIVI isimli yeni akıllı telefon modelini yerel pazarda gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkardı. Etkinlikte görücüye çıkarılan ürünler arasında ayrıca, Watch Color 2 akıllı saat modeli de yer aldı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce Xiaomi 11T serisini küresel pazarda kullanıcı beğenisine sunan Xiaomi, CIVI isimli yeni akıllı telefon serisini Çin'de tanıttı. Serinin ilk modeli, 120 Hz ekran tazeleme oranı ve Snapdragon işlemcisiyle birlikte oldukça rekabetçi özelliklerle geldi. Etkinlikte görücüye çıkarılan ürünler arasında, 100'den fazla egzersiz modu ve dairesel bir kadranı bulunan Watch Color 2 akıllı saat modeli de yer aldı. Her iki cihaz da yerel pazarda piyasaya sürüldü. Şirket, yeni akıllı telefon ve akıllı saatini küresel pazarda piyasaya süreceği tarihi henüz açıklamadı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Xiaomi CIVI, 6.5 inç büyüklüğünde bir OLED ekranla geliyor. Panel, kullanıcılara FHD+ çözünürlük ve 120 Hz tazeleme oranı sunuyor. Oldukça ince ve kavisli bir gövdeye sahip olan cihazın neredeyse çerçevesiz gibi görünen delikli ekranında, 32 MP çözünürlük sunan bir ön kamera yer alıyor. CIVI'nin arka gövdesinde ise üçlü bir kamera kurulumu bulunuyor. Arka kamera kurulumunda; 64 MP'lik ana kameraya, 120 derece açıda çekim yapabilen 8 MP'lik bir ultra geniş açı lens ve 2 MP'lik bir makro lens eşlik ediyor.

Bununla birlikte; 32 MP çözünürlük sunan ön kamera modülünde çift LED flaş, otomatik odaklama özellikleri ve yüzdeki kusur ve lekeleri yok eden yapay zeka destekli rötuş teknolojisiyle birlikte gelen Samsung GD1 lens de bulunuyor. Xiaomi CIVI, gücünü 6 nm fabrikasyon süreciyle üretilen Qualcomm Snapdragon 778G işlemci modelinden alıyor. Söz konusu işlemci, 12 GB'a kadar RAM kapasitesini ve 256 GB'a kadar dahili depolama alanını destekliyor.

XIAOMI CIVI, ÇİN'DE 403 DOLARDAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞA ÇIKIYOR

Diğer yandan; Xiaomi CIVI'nin 4500 mAh kapasitesindeki bataryası, 55W hızlı şarj teknolojisini kullanabiliyor. 5G ve Bluetooth 5.2 bağlantı teknolojilerini destekleyen cihazda; ekran altı parmak izi okuyucu, USB-C şarj girişi ve 3.5 milimetrelik 'jack' girişi de bulunuyor. MIUI 12.5 arayüzünü kullanan telefon, kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkıyor. Xiaomi; cihazı Açık Mavi, Parlak Siyah ve Pembe renk seçenekleriyle piyasaya sürüyor.

CIVI'nin 8 GB RAM kapasitesine sahip olan modelinde 128 GB dahili depolama alanlı versiyon yaklaşık 403 dolar, 256 GB dahili depolama alanlı versiyon yaklaşık 450 dolarlık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alıyor. Cihazın 12 GB RAM kapasitesi ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olan versiyonu ise yaklaşık 495 dolarlık bir fiyat etiketiyle kullanıcı beğenisine sunuluyor.

XIAOMI WATCH COLOR 2, TEK ŞARJLA 12 GÜNE VARAN BİR KULLANIM ÖMRÜ VADEDİYOR

Öte yandan; Xiaomi Watch Color 2 akıllı saat modeli, 1.43 inç büyüklüğünde dairesel bir kadranla birlikte geliyor. Cihazın selefinden daha büyük olan ekranı, 60 Hz tazeleme oranı ve 326 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Saat, dahili sensörleri sayesinde 24 saat nabız takibi yapabiliyor ve kandaki oksijen oranını (SpO2) ölçebiliyor. Uyku takibi de yapan cihaz, kullanıcılara uyumlu mobil uygulama üzerinden detaylı bir rapor hazırlayabiliyor.

Cihazda ayrıca; koşu, yürüyüş, yoga ve bisikletin de içlerinde bulunduğu 117 farklı egzersiz modu bulunuyor. Kullanıcıların üçüncü parti uygulamaları da yükleyebildiği saat, çağrıların yanıtlanabilmesini mümkün kılıyor. Saatin 470 mAh kapasitesindeki bataryası ise tek şarjla 12 güne varan bir kullanım ömrü vadediyor. 5 ATM suya dayanıklılığı bulunan model, çift frekanslı GPS desteği de sunuyor. Watch Color 2, yaklaşık 155 dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülüyor.