Xbox ve Epic Games'ten Ukrayna hamlesi: Fortnite'ın tüm gelirleri bağışlanacak

Xbox ve Epic Games, halihazırda Rusya işgali altında olan Ukrayna'ya yönelik yeni bir hamle yapacaklarını açıkladı. Oyun devleri, popüler video-oyunu Fortnite'tan gelecek 2 hafta içerisinde elde edilen tüm gelirlerin Ukrayna'daki insani yardım çalışmalarına bağışlanacağına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Xbox ve Epic Games'den, halihazırda Rusya işgali altında olan Ukrayna'ya yönelik yeni bir hamle geldi. İkili, popüler video-oyunu Fortnite'tan gelecek 2 hafta içerisinde elde edilen tüm gelirlerin Ukrayna'daki insani yardım çalışmalarına bağışlanacağını açıkladı. Epic Games, şu ana kadar Ukrayna için 36 milyon dolarlık bağış yaptığının da altını çizdi.

Aksam.com.tr'nin GameSpot'tan aktardığı habere göre; Fortnite'ın geliştirici şirketi Epic Games, oyundan elde edilen gelirleri 'Direct Relief', UNICEF, UNWFP ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne bağışlayacak. Benzer şekilde, Microsoft çatısı altında faaliyet gösteren oyun konsolu şirketi Xbox da 20 Mart ve 3 Nisan tarihleri arasında oyundan elde ettiği tüm gelirleri yardım çalışmalarına ayıracak.

Öte yandan; Epic Games, toplanan yardım fonunun olabildiğince hızlı bir şekilde ilgili kuruluşların kasasına aktarılacağına işaret etti. Şirketin, son olarak 20 Mart tarihinde Fortnite'ın 3. bölümünün 2. sezon güncellemesini yayınladığı biliniyordu.