Xbox oyun konsoluna GeForce Now desteği geldi

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un oyun konsolu Xbox'a, ‘Microsoft Edge' tarayıcı üzerinden GeForce Now desteği geldi. Xbox kullanıcılarının, artık tarayıcı üzerinden GeForce Now ile oyun oynayabileceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, oyun konsolu Xbox'a tarayıcı üzerinden GeForce Now desteği getirdiğini duyurdu. Yeni bir güncelleme ile kullanıma sunulan özelliğin, henüz deneme sürümü aşamasında olduğu kaydedildi. Fakat Xbox oyun konsolu için GeForce Now desteğinin, kısa bir süre içerisinde yaygın kullanıma açılacağının da altı çizildi. Xbox kullanıcılarının, artık tarayıcı üzerinden GeForce Now ile oyun oynayabileceği dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Xbox kullanıcıları, uzun bir süredir Microsoft'un konsollarında kendi bulut tabanlı oyun platformunu kullanıma açmasını bekliyordu. Ancak Eylül ayında yapılan bir güncelleme, Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısına Xbox One, Xbox Series S ve Xbox Series X entegrasyonu getirmişti. Bu sayede oyun tutkuları, Xbox üzerinden Google Stadia'ya erişim sağlayabilmeye başlamıştı.

Yapılan yeni güncelleme ise NVIDIA'nın bulut tabanlı oyun platformu GeForce Now'ı, Xbox oyun konsoluna getirmiş oldu. Xbox kullanıcılarının, artık PC oyunlarını GeForce Now ile kendi oyun konsollarında oynayabileceği belirtildi.

GEFORCE NOW'DA, ÇÖZÜNÜRLÜĞÜN 1080 PİKSEL İLE SINIRLI OLDUĞU BİLİNİYOR

Diğer yandan; GeForce Now, güncel olarak Microsoft Edge tarayıcısında deneme sürümü olarak kullanıma sunuluyor. 1 saatlik oturumların ücretsiz olduğu GeForce Now'da, çözünürlüğün de 1080 piksel ile sınırlı olduğu biliniyor.

Bununla birlikte; NVIDIA, kısa bir süre önce açıkladığı yeni bir paket ile masaüstü ekipmanlarındaki gecikme hızını ve oyun akışını GeForce Now'da sunabilmeyi vadediyor. Söz konusu paket; PC ve Mac bilgisayarlarda 1440 piksel çözünürlükteki oyunları 120 FPS'e kadar, NVIDIA Shield TV'de ise 4K HDR kalitedeki oyunları 60 FPS'e kadar oynatabiliyor. Microsoft ayrıca, Xbox Game Pass Ultimate'ın bulut tabanlı oyun hizmetini bu yılın tatil sezonunda konsollarda kullanıma sunacağına işaret ediyor.