Google'dan emsalsiz karar! Windows o sürümlerin kaderini belirledi!

Google Chrome, hemen hemen herkesi sıklıkla kullandığı internet arama motorlarının başında geliyor. Birçok arama bu kanallar üzerinden gerçekleşiyor. Google'dan milyonları etkileyecek yeni karar geldi. Windows bazı sürümleri artık desteklemeyecek. Peki, o sürümler hangileri olacak?

Teknoloji devi Google'ın aldığı karar sonrası Windows kullanıcıları için flaş gelişme yaşandı. Google bazı sürümlerden desteğini çekme kararı aldı. Yeni kararın önümüzdei yıl itibarıyla devreye alınacağı açıklandı

WİNDOWS O SÜRÜMLERDEN DESTEĞİNİ ÇEKİYOR!

Dünyanın en çok kullanılan popüler işletim sistemi Windows, internet tarayıcısı Google Chrome hakkında yeni karar aldı. Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olmak üzere Google Chrome, Windows 7 ve Windows 8.1'den desteğini çekeceğini bildirdi. Buna göre, Windows sürümlerini kullanan kişiler daha fazla güvenlik ve sürüm güncellemesi almayacak.

Google Chrome desteği 10 Ocak tarihinden itibaren son bulacak. Bu kararın, Microsoft'un Windows 7 ve Windows 8.1 için genişletilmiş desteği sonlandırmasıyla aynı zamana denk geliyor.

ESKİ SÜRÜM KULLANILABİLECEK!

Bilgisayarları Windows 7 ve 8.1 destekleyen kişiler, Chrome'un bu güncellemesi sonrasında eski sürümlerini kullanmaya devam edebilecek ancak Chrome'un yeni özellikler ve güvenlik güncellemelerini yüklemek mümkün olmayacak.

7 Şubat'ta erişime açılması beklenen Chrome 110 ile her iki işletim sisteminden de destek tamamen kesilecek.

CHROME İÇİN YENİ TARAYICILAR

Google tarafından yapılacak olan bu hamle sonrasında birçok eski kullanıcı arkada bırakılmış olacak. Bilgisayarı Windows 10 veya Windows 11 desteklemeyenler, yani hala Windows 7 veya 8.1 kullanan kişiler Chrome alternatifi tarayıcılara geçiş yapabilir