Windows 11 sistem gereksinimleri neler? Windows 11 ne zaman çıkacak, nasıl indirilir?

Windows 11 gündemin en çok takip edilen konu başlıklarından oldu. Bugün düzenlenen tanıtım toplantısının ardından sistem gereksinimleri de açıklandı. Kullanıcılar için yeni bir demeyim sunacak olan yeni sistemde 32 bit desteği yer almayacak. Windows 11 ne zaman çıkacak, nasıl indirilir? Windows 11 sistem gereksinimleri neler?

Windows 11'in tanıtımı yapıldı. Milyonlarca kullanıcının merakla takip ettiği konu, düzenlenen toplantının ardından açıklığa kavuştu. Windows 11 ile beraber 32 bit desteği sona ermiş oldu. Peki, Windows 11 ne zaman çıkacak, nasıl indirilir? Windows 11 sistem gereksinimleri neler? Merak edilen tüm detaylar haberimizde.

WİNDOWS 11 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Windows 11'in gelecek sonbaharda piyasaya çıkması bekleniyor. Microsoft, Windows 10 PC'niz varsa ücretsiz bir yükseltme olarak sunulacağını ve Windows 11 önceden yüklenmiş yeni PC'lerin de yılın son döneminde piyasa sürülmesi bekleniyor.

Windows.com'a gidip PC Health Check uygulamasını indirerek bilgisayarınızın ücretsiz Windows 11 yükseltmesi için uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Microsoft, önümüzdeki hafta Windows Insider Programına yazılım güncellemesinin erken bir yapısını sunmayı planlıyor.

WİNDOWS 11 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ NELER?

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)

Bellek: 4 GB RAM

Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı

Grafik kartı: DirectX 12 uyumlu grafikler / WDDM 2.x

Ekran: 9 inçten büyük, HD Çözünürlük (720p)

İnternet bağlantısı: Windows 11 Home kurulumu için Microsoft hesabı ve internet bağlantısı gereklidir