Tek tuşla yapılabilecek! Windows 11 için efsane özellik!

Microsoft'un işletim sistemi Windows için hayat kurtaran bir özellik geldi. Güncel işletim sistem Windows 11'de “Ekran Alıntısı Aracı” güncellenerek içine “Ekran kaydı” özelliği getirildi. Yeni özellik sayesinde herhangi bir program kullanmadan video kaydetmek mümkün hale gelecek.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft Windows 11 işletim sistemi için yeni bir güncelleme yayınladı. Windows'larda bulunan "Ekran Alıntı Aracı"nı geliştiren Microsoft video kaydetme özelliği getirdi.

TEK TUŞLA VİDEO KAYDEDİLEBİLECEK

DonanımHaber'de yer alan habere göre; güncelleme şu an için sadece Geliştirici Kanalı'ında yer alan (Dev Channel) Windows Insider üyelerine sunuldu. Ancak dağıtımı yen başladığı için için henüz tüm kullanıcılara ulaşmamış olabilir.

Yeni özelliği kullanmak için öncelikle Ekran Alıntısı Aracı'nı açıp Kayıt seçeneğine tıklamak gerekiyor. Daha sonra ekranın kaydetmek istenilen alan seçiliyor. Kayıt işlemi bittikten sonra ise kaydın nasıl görüneceği görüntülenebiliyor.

Önizleme sürümü olduğu için bir takım sorunlar var. Microsoft'a göre bazı kullanıcılar 'Başlat' düğmesine basma ile video kaydının hemen başlaması arasında hafif bir gecikme yaşayabilir. Şirket yeni sürümlerde bu tip sorunları ortadan kaldıracak.