Will Smith'in Oscar tokadı kripto para oldu! Yalnızca 1 yatırımcı kâr etti...

Popüler aktör Will Smith'in 94. Oscar Akademi Ödülleri sırasında ünlü komedyen Chris Rock'a attığı tokat, Will Smith Inu isimli bir kripto para oldu. 'Memecoin' formundaki kripto para, kısa bir süre içerisinde 3 milyon dolardan fazla işlem hacmine ulaştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyaca ünlü Amerikalı aktör Will Smith'in 94. Oscar Ödül Töreni sırasında ünlü komedyen Chris Rock'a attığı tokat, 'Will Smith Inu' isimli bir kripto para oldu. Ryan Watson adında 29 yaşındaki bir kripto yatırımcısı, 5 bin dolar değerinde 'Will Smith Inu' satın aldı. Kripto para, Watson'ın elindeki yatırımı 20 bin dolar nakde çevirmesinin önünü açan geçici bir yükseliş yaşadı.

Aksam.com.tr'nin The Washington Post'tan aktardığı habere göre; Will Smith Inu, kısa bir süre içerisinde 3 milyon doların üzerinde işlem hacmine ulaştı. Fakat bu işlem hacmi, bir hafta içerisinde sıfıra düştü. Yaşanan geçici yükseliş nedeniyle, Ryan Watson dışındaki tüm yatırımcılar para kaybetti.

"SIFIR TOPLAMLI OYUN"

Öte yandan; 'memecoin'lerin, internette viral hale gelen şakalara ve ikonik anlara blok zinciri üzerinden bağlanan kripto para birimleri olduğu biliniyor. Uzmanlar, yatırımcıları her zaman yüksek miktarda para kaybetmelerine yol açabilecek riskli işlemlere karşı uyarıyor. Block Journal CEO'su David Hsio da bu tür yatırımları "sıfır toplamlı bir oyun" olarak nitelendiriyor.