WhatsApp'tan sevindiren özellik! Artık tersi de mümkün...

Geçen yıl sohbetleri iOS'den Android'e aktarma özelliğini kullanıma sunan WhatsApp, nihayet Android'den iOS'e sohbet aktarma özelliğini de yayınladı. WhatsApp sohbetlerini aktarma sürecinin, uçtan uca şifreleme özelliğini tamamen desteklediği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, geçen yıl sohbetleri iOS'den Android'e aktarma özelliğini kullanıma sunmuştu. Fakat bunun tersine bir süreç, uygulamada henüz mevcut değildi. Yaklaşık 1 yılın ardından WhatsApp sohbetlerini Android'den iOS'e aktarma özelliği de nihayet uygulamaya geldi. Çatı şirket Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, konuya ilişkin açıklamasında Android'den iOS'e geçiş yapan kullanıcıların artık sohbet geçmişlerini, fotoğraflarını, videolarını ve sesli mesajlarını kolaylıkla yeni cihazlarına aktarabileceğine işaret etti. Sürecin, uçtan uca şifreleme özelliğini tamamen desteklediğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; kullanıcıların, yeni özellikten faydalanabilmek için Android cihazlarına "iOS'e Taşı (Move to iOS)" uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Bununla birlikte; Android 5 ve daha güncel bir sürüm, iOS 15.5 ve daha güncel bir sürüm, WhatsApp'ın 2.22.10.70 kodlu iOS sürümü ve daha yeni bir sürüm veya 2.22.7.74 kodlu Android sürümü ve daha yeni bir sürüm kullanan kişiler yeni özellikten yararlanabiliyor.

Veri aktarımı sırasında her iki cihazın da güce ve aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, geçiş yapılan iPhone'un yeni olması veya fabrika ayarlarına sıfırlanmış olması gerekiyor. Güncel olarak özellikten yalnızca deneme sürümü kullanıcıları faydalanabiliyor. Fakat WhatsApp, yeni özelliği gelecek haftalarda yaygın kullanıma açmayı planlıyor. Benzer şekilde, henüz seçili cihazlarda kullanıma sunulan iOS'den Android'e sohbet aktarma özelliğinin de yakın zamanda genişletilmesi hedefleniyor.

WHATSAPP'TA ANDROID'DEN iOS'E NASIL SOHBET AKTARILIR?

"Move to iOS" uygulamasını Android cihazlarına indiren kullanıcılar, ekrandaki talimatları izleyerek ilerleyebiliyor. Daha sonra iPhone'a bir kod gönderiliyor ve bu kodun Android cihaza girilmesi gerekiyor. Ekrandaki diğer talimatlar takip edilerek aktarım işlemi başlatılabiliyor. Aktarım tamamlandığında kullanıcılar; WhatsApp uygulamasını iPhone'larına indirebiliyor, telefon numaralarıyla oturum açabiliyor ve ekrandaki talimatları izleyerek işlemi tamamlayabiliyor. Bu aşamadan sonra tüm WhatsApp sohbetleri, yeni cihazda da görülebilmeye başlıyor.

Android cihazdan aktarım tamamlandığında, WhatsApp bu cihazdan otomatik olarak çıkış yapıyor. Aktarılan sohbetler, kullanıcılar arasında yapılan ödemelere ilişkin mesajları ve arama geçmişini içermiyor.