WhatsApp'ın kurucusundan ilginç itiraf: Diğer sebepler için kullanacaklar

WhatsApp'ı kurup Facebook'a rekor fiyatla satan Signal uygulamasının kurucusu Brian Acton'dan ilginç açıklamalar geldi. Acton, Signal'in WhatsApp'ın yerini almasını beklemediğini ve insanların WhatsApp'ı diğer sebepler için kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

2 milyara yakın kullanıcısı bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanıcılarına dayattığı değişikliğin yankıları sürüyor. WhatsApp'ın kurucusu Brian Acton, uygulamanın yaptığı değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Chip.com.tr'nin haberine göre, 2014 yılında rekor fiyata WhatsApp'ı Facebook'a satan uygulamanın kurucusu Brian Acton, 2017 yılında Zuckerber yönetimi ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle istifa etmişti.

İlerleyen aylarda Signal'ı kuran Acton Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının ardından 'delete Facebook' (Facebook'u silin) kampanyasına destek vermişti.

"WHATSAPP'I DİĞER SEBEPLER İÇİN KULLANACAKLAR"

Son bir haftada 18 milyona yakın yeni kullanıcı kazanan Signal hakkında konuşan Acton'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Acton Signal'in WhatsApp'ın yerini almasını beklemediğini açıkladı. Acton'a göre, insanlar sevdikleriyle haberleşmek için Signal ve benzeri uygulamaları kullanacak.

Ancak 2 milyara yakın kullanıcısı olan WhatsApp'ı diğer sebepler için kullanmaya devam edecekler. Başka bir deyişle Acton'a göre, tüm tepkilere rağmen pek çok kişi WhatsApp kullanmaya devam edecek.