WhatsApp'a yeni özellik! Gruplar karışacak...

WhatsApp'ın Android uygulamasının v2.22.17.12 kodlu deneme sürümü, platformun gruplarda yeni bir özelliği test ettiğini ortaya çıkardı. Söz konusu özelliğin, WhatsApp gruplarındaki yöneticilerin başka bir katılımcı tarafından gönderilen mesajları silebilmesine olanak tanıyacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Android uygulamasının v2.22.17.12 kodlu deneme sürümünde grup yöneticilerinin daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak yeni bir özelliği test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin, WhatsApp gruplarındaki yöneticilerin başka bir katılımcı tarafından gönderilen mesajları silebilmesine olanak tanıyacağı ifade edildi. Yakın zamanda iOS uygulamasının deneme sürümünde de test edilmesi beklenen özelliğin ne zaman yaygın kullanıma açılacağı ise henüz belirtilmedi.

Aksam.com.tr'nin WABetaInfo'dan aktardığı habere göre; yeni özelliğin yaygın kullanıma açılmasının ardından WhatsApp gruplarındaki yöneticiler, gruptaki herhangi bir katılımcı tarafından gönderilen mesajları silebilmeye başlayacak. Mesajın silinmesinin ardından mesaj kutucuğunda "Yönetici olarak bu mesajı sildiniz" ibaresi yer alacak. Diğer katılımcılar ise kutucukta "Bu mesaj, yönetici tarafından silindi" ibaresini görecek.

WHATSAPP, GRUPLARDA BAŞKA BİR ÖZELLİĞİ DAHA TEST ETMEYE BAŞLAMIŞTI

Öte yandan; WhatsApp, kısa bir süre önce grup sohbetlerinde başka bir özelliği daha test etmeye başlamıştı. Söz konusu özelliğin, gruptaki kişilerin son 60 gün içerisindeki katılımcıları görebilmesine olanak tanıyacağı ifade edilmişti. Yeni özelliğe "Grup Bilgileri" bölümünden erişilebileceğinin de altı çizilmişti.