WhatsApp'a beklenen özellik geliyor! 2 ayrı telefonda kullanılabilecek...

WhatsApp'ın Android uygulamasının deneme sürümünde ortaya çıkan detaylar, platforma akıllı telefonlar için de çoklu cihaz desteğinin geleceğine işaret etti. Yeni özelliğin kullanıma sunulmasının ardından WhatsApp kullanıcılarının, popüler anlık mesajlaşma uygulamasını tek numarayla birden fazla telefondan aynı anda kullanabileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ın Android uygulamasının deneme sürümünde ortaya çıkan detaylar, platforma akıllı telefonlar için de çoklu cihaz desteği ekleneceğine işaret etti. Yeni özelliğin, WhatsApp kullanıcılarının aynı hesapla birden fazla telefonda uygulamayı kullanmasını mümkün kılacağı belirtildi. Güncel olarak kullanıcılar, uygulamaya aynı telefon numarasıyla birden fazla cihazdan erişemiyordu.

Aksam.com.tr'nin WABetaInfo'dan aktardığı habere göre; yeni özellik, WhatsApp'ın WhatsApp Web'de olduğu gibi telefonlarda da birden fazla cihazı desteklemesine olanak tanıyacak. Popüler mesajlaşma uygulamasına, tek numarayla birden fazla telefondan aynı anda giriş yapılabilecek. Bu da WhatsApp'ın, 2 ayrı telefondan aynı anda kullanılabilmesini mümkün kılacak.

WHATSAPP'TAKİ MEVCUT ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ, AKILLI TELEFONLARI DESTEKLEMİYORDU

Öte yandan; rakip mesajlaşma platformu Telegram, uzun süredir kullanıcılarına birden fazla akıllı telefonda aynı numarayı kullanma imkanı tanıyordu. WhatsApp da benzer şekilde bu yılın Mart ayında çoklu cihaz desteğini bünyesine eklemişti. Fakat bu özellik, kullanıcıların yalnızca WhatsApp Web'e aynı anda birden fazla bilgisayardan erişebilmesine ve telefonları bir mobil ağa veya Wi-Fi'ye bağlı olmasa bile bilgisayardan platforma girebilmesine olanak tanıyordu. Mevcut çoklu cihaz desteği, akıllı telefonları desteklemiyordu.