WhatsApp ve Instagram uygulamalarından Facebook logosu kalkıyor

WhatsApp ve Instagram uygulamalarının Android platformundaki son deneme sürümünde, Facebook logosu kaldırıldı. Uygulamaların açılış sayfasında, artık Facebook'un yeni ismi Meta ve Meta'ya ait yeni logonun görüleceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, kısa bir süre önce gerçeğe yakın sanal dünyalar oluşturma vizyonunu daha iyi yansıtabilmek adına şirket adını 'Meta' olarak değiştirdi. Yaşanan değişiklik sonrası; şirket çatısı altındaki anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve görsel içerik platformu Instagram'ın Android'teki son deneme sürümünde, Facebook logosu kaldırıldı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; söz konusu uygulamaların açılış sayfasında, artık Meta ibaresi ve Meta'ya ait yeni logo görülecek. Henüz test aşamasında olan yenilik, kısa bir süre içerisinde yaygın kullanıma açılacak. Uygulamalardaki 'from Facebook (Facebook'tan)' ibaresi, 'from Meta (Meta'dan)' olarak değiştirilecek.

Diğer yandan; WhatsApp'ın üst düzey yöneticilerinden Will Cathcart, kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamada 'Meta'nın marka ismi ve logosunun WhatsApp'ta yakın zamanda görülmeye başlanacağını duyurmuştu. Söz konusu yenilik, uygulamanın son Android deneme sürümünde platforma getirilmiş oldu.