WhatsApp, ‘Payments'a para iadesi özelliğini eklemeye hazırlanıyor

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ‘Payments' özelliğine para iadesi seçeneğini entegre etmeye hazırlanıyor. Henüz kısıtlı sayıda kullanıcıyla test edilen özelliğin, kısa bir süre içerisinde Hindistan ve Brezilya'da yaygın kullanıma açılması bekleniyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, şu anda yalnızca Hindistan ve Brezilya'da kullanımda olan ve kullanıcıların hızlı bir şekilde birbirlerine para göndermelerini mümkün kılan 'Payments'a para iadesi özelliğini entegre etmeye hazırlanıyor. Özellik, henüz kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test ediliyor.

Aksam.com.tr'nin WABetaInfo'dan aktardığı habere göre; söz konusu özellik, kullanıcıların 48 saat içerisinde WhatsApp'tan para iadesi alabilmelerini mümkün kılacak. Daha önce 'Payments'ı kullanmayan kullanıcılar, bu özelliği ilk kez denediklerinde yaptıkları ödemenin bir kısmını 48 saat içerisinde geri alabilecek. Böylece platform, henüz yaygın olarak kullanılmayan 'Payments' özelliğinin kullanımını teşvik etmiş olacak.

WHATSAPP PAYMENTS ÖZELLİĞİ, HENÜZ TÜRKİYE'DE KULLANILAMIYOR

Diğer yandan; WhatsApp Payments özelliği, henüz Türkiye'de kullanılamıyor. Platform, söz konusu özelliği yalnızca Hindistan ve Brezilya'da uygulamanın Android ve iOS platformundaki deneme sürümü üzerinden kullanıma sunuyor. Özelliğin kullanılabilmesi için kullanıcıların, aktif ettikleri cep telefonu numarası ile banka hesaplarını 'Ayarlar'daki Ödemeler bölümünden eşleştirmesi gerekiyor.

Kullanım şartlarını kabul eden ve telefon numarasını doğrulayan kullanıcılar, listeden istedikleri bankayı seçerek banka hesaplarını eşleştirebiliyor. Daha sonra özelliği kullanan başka bir kullanıcının sohbet penceresini açıp ödeme butonuna tıklayarak banka hesabı seçilebiliyor ve gönderilecek tutar belirlenebiliyor. Telefona gelen onay kodunun uygulamaya girilmesi durumunda ise belirlenen tutar, diğer kullanıcının hesabına yatıyor.