WhatsApp, o özelliği test ediyor: Ön izleme seçeneği gelecek

WhatsApp, Android uygulamasının deneme sürümünde belge ön izleme özelliğini test etmeye başladı. Özelliğin, kullanıcıların paylaşılan belgenin ne olduğunu anlayabilmesini kolaylaştıracağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Android uygulamasının "2.22.5.11" kodlu deneme sürümünde belge ön izleme özelliğini test etmeye başladı. Özelliğin, kullanıcıların paylaşılan belgenin ne olduğunu anlayabilmesini kolaylaştıracağı ifade edildi. Şirket, geçen yıl kullanıma açtığı benzer bir özellikte kullanıcılara paylaşılan bağlantıları ön izleme seçeneği de sunmuştu. Yeni özelliğin de bağlantı ön izleme özelliğiyle benzerlik göstereceği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; artık belge formunda bir fotoğraf veya video paylaşıldığı zaman kullanıcılar, belgeyi açmadan içerisinde ne olduğuna göz atabilecek. Özellik aynı zamanda, platformdaki PDF ön izleme özelliğiyle de benzerlik gösterecek.

Diğer yandan, WhatsApp'ta güncel olarak bir belge paylaşıldığı zaman yalnızca belgenin türü ve adı görülebiliyor. Özelliğin, şu anda birkaç deneme sürümü kullanıcısıyla test edildiği ifade ediliyor. Yeni seçeneğin ne zaman yaygın kullanıma sunulacağı ise henüz net olarak bilinmiyor.