WhatsApp, o özelliği test ediyor! Artık herkes giremeyecek...

WhatsApp'ın Android uygulamasının deneme sürümünde ortaya çıkan bir detay, platformun sohbet gruplarında yeni bir özelliği test ettiğini ortaya çıkardı. Söz konusu özelliğin, WhatsApp gruplarına katılımın yönetici onayı ile yapılabilmesine olanak tanıdığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce gruplardaki maksimum katılımcı sayısını 512'ye çıkaran WhatsApp, Android uygulamasının deneme sürümünde sohbet gruplarındaki kontrolü artıracak olan yeni bir özelliği de test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin, WhatsApp gruplarına katılımın yönetici onayı ile yapılabilmesini mümkün kılacağı ifade edildi. Bu sayede, grup yöneticilerinin onaylamadığı kişilerin ilgili gruba giriş yapamayacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin WABetaInfo'dan aktardığı habere göre, yeni özelliğin kullanıma sunulmasının ardından sohbet gruplarına kimlerin katılacağına yöneticiler karar verecek. Bu sayede, canı isteyen herkesin bir gruba katılmasının önüne geçilecek. Grup yöneticisinin onay vermediği bir kullanıcı, o gruba hiçbir şekilde erişemeyecek.

WHATSAPP, HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Öte yandan; WhatsApp, test ettiği özelliğe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bu nedenle, özelliğin ne zaman yaygın kullanıma açılacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.