WhatsApp kullananlar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin

WhatsApp, kendini günden güne yenilemeye devam etse de bazı kişiler tarafından bu özelliklere etik olmayacak şekilde kural ihlali yapılabiliyor. WhatsApp'a gelen mesajlarınızın sevgiliniz ya da istemediğiniz kişiler tarafından okunmasını istemiyorsanız yapmanız gerekenler haberimizin ayrıntılarında...

Haber Global

WhatsApp, geçtiğimiz günlerde sohbetlerden ve gruplardan yeni mesajlar alındığında sistem bildirimlerinde profil fotoğraflarının da görüntülenmesini sağlayan yeni bir özelliği test ettiğini duyurmuştu. Ancak bu özellik, iOS 15 API'lerini kullanıyor. Bu yüzden yalnızca iOS 15'teki bazı beta test kullanıcılarına sunuluyor. En azından aktarılanlar bu yönde. Android'de ise durum farklı. Çünkü WhatsApp kullanan Android kullanıcıları, WhatsApp'tan bir bildirim geldiğinde bir süredir sistem bildirimlerinde söz konusu bildirime dair profil fotoğraflarını görüntüleyebiliyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kendini günden güne yenilemeye devam etse de bazı kişiler tarafından bu özelliklere etik olmayacak şekilde kural ihlali yapılabiliyor. Şu sıralar WhatsApp ile ilgili sevgiliniz, ya da istemediğiniz başka kişiler tarafından mesajlarınızı okuyabilmesi gündemde. Eğer siz de bu tuzağa düşmek istemiyorsanız haberimizdeki detaylara dikkat edin..

WhatsApp'ın telefonu yanında bulunmayan insanların iletişime devam edebilmesi için çıkardığı özellik bazı geliştiricilerin gizliliğe müdahale isteğiyle birleşti, ortaya "Whatsapp for Whatscan" çıktı. Sadece Android sürümü bulunan uygulama, WhatsApp Web istemcisinin QR kodunu kullanarak kendini bilgisayar gibi gösteriyor. Android yüklü cihaza yüklediğiniz bu uygulamayı açtığınızda size gösterdiği QR kodu herhangi bir cihazın WhatsApp'ını açıp Web kısmından kodu okuttuğunuzda tüm mesajlarına erişebiliyorsunuz. Bu işlemi yaptığınızda mesajlarına ulaştığınız cihazın bildirim panelinde Web istemcisinin etkin olduğu görülüyor ve kapatma seçeneği de mevcut.

WHATSAPP'A YENİ ÖZELLİK

Söylentiye göre, WhatsApp yalnızca Arşivlenenler listesini sohbet ekranının üst kısmında tutacak ve Yayın Listesini ve Yeni Grubu kaldıracak. Raporda, "WhatsApp sohbet listesini çok temiz hale getirmeyi planlıyor ve bunun için belirli UI öğelerini kaldırmaları gerekiyor. Özellikle yayın listelerinizi açabileceğiniz ve yeni gruplar oluşturabileceğiniz satırı kaldırmayı planlıyorlar" denildi.