WhatsApp gizlilik sözleşmesi nasıl onaylanır? WhatsApp bugün kapanacak mı?

WhatsApp'ın zorunlu yeni sözleşmesi için verdiği süre 15 Mayıs'ta yani bugün doluyor. Bu kapsamda kullanıcılar yarın WhatsApp'ta nelerin değişeceğini merak ediyorlar. WhatsApp gizlilik sözleşmesi nasıl onaylanır? WhatsApp bugün kapanacak mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Whatsapp gizlilik sözleşmesine dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik. İşte tüm detaylar...

WhatsApp, ocak ayında kullanıcılarına yeni bir sözleşme sunarak gizlilik politikalarını güncellemişti. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu sözleşme için tarih 15 Mayıs'a kadar ertelenmişti. WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi için verdiği süre bugün doluyor. Peki, şimdi ne olacak? WhatsApp gizlilik sözleşmesi nasıl onaylanır? WhatsApp bugün kapanacak mı? İşte tüm merak edilenler...

WHATSAPP YARIN KAPANACAK MI?

Whatsapp gizlilik sözleşmesi onayı 15 Mayıs tarihinde sona erecek. Kullanacılar sözleşmeyi onaylamadığı takdirde gelen iletilere cevap veremeyecekler ve pasif kullanıcı olacaklar.

15 Mayıs'tan sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek ya da fonksiyonları kaybolmayacak. Bir süre daha sürekli olarak sözleşme hatırlatması yapılacak. Sözleşme uyarısı bir süre sonra kalıcı hale gelecek ve halen onaylamamış kullanıcıların hesaplarında işlevsellik azaltılacak.

Sohbet listenize erişemeyeceksiniz. Ancak size yapılan telefon ve video aramalarını yanıtlayabileceksiniz.

Eğer WhatsApp bildirimleriniz açıksa size gelen mesajlara yanıt verebileceksiniz ya da kaçırdığınız aramaları siz başlatabileceksiniz.

Sınırlı kullanım birkaç hafta sürecek eğer halen kabul etmediyseniz WhatsApp'ı kullanamayacaksınız.

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ NASIL ONAYLANIR?

Gizlilik sözleşmesinin son saatleri yaklaştığında uygulama size otomatik olarak bunun ekranını önünüze getirecek. Kabul etmek isteyen kullanıcılar "onayla" diyebilir, biraz daha düşünmek isteyenlerse "şimdi değil" seçeneğini değerlendirebilir.

Ayrıca sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca 'pasif' olacak ve bu süre zarfında yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etmeniz mümkün olacak. Fakat eğer 120 gün sonunda hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek.

WhatsApp 15 Mayıs'ta kapanacak mı? WhatsApp gizlilik sözleşmesi kabul edilmezse ne olur?