WhatsApp, yeni özelliği ile çok kavga çıkaracak! İstenen kişilerden gizlenebilecek...

WhatsApp, uzun süredir merakla beklenen gizlilik odaklı yeni bir özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu. “Şunlar hariç kişilerim...” seçeneğini platforma getiren yeni özelliğin; WhatsApp kullanıcılarının profil fotoğrafları, ‘Hakkında' bölümleri, durumları ve son görülme bilgilerini istedikleri ve kendi belirledikleri kişilerden gizleyebilmesini mümkün kıldığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, uzun süredir merakla beklenen "Şunlar hariç kişilerim..." seçeneğini platforma getiren gizlilik odaklı yeni özelliğini kullanıma sundu. Özelliğin; WhatsApp kullanıcılarının profil fotoğrafları, 'Hakkında' bölümleri, durumları ve son görülme bilgilerini istedikleri ve kendi belirledikleri kişilerden gizleyebilmesini mümkün kıldığı ifade edildi. Söz konusu özelliğe henüz erişemeyen kullanıcıların, uygulamayı güncellemesi gerektiğinin de altı çizildi.

Aktarılan detaylara göre; WhatsApp'ta son görülme, şu ana kadar "Herkes", "Kişilerim" ve "Hiç Kimse" olmak üzere toplamda 3 seçenekle yönetilebiliyordu. Yeni güncelleme ile birlikte, bu seçenekler arasına "Şunlar hariç kişilerim..." de eklendi. Söz konusu seçenek sayesinde, kullanıcıların rehberlerindeki spesifik bir kişiye bilgilerini ve paylaşımlarını gizleyebilecekleri belirtildi.

WHATSAPP KULLANICILARI, YENİ ÖZELLİĞİ 'GİZLİLİK' AYARLARINDAN ERİŞEBİLİYOR

Kullanıcıların, yeni özellikten faydalanabilmesi için WhatsApp'taki 'Ayarlar' menüsü altında yer alan "Hesap" seçeneğine dokunması ve "Gizlilik" ayarlarına ilerlemesi gerekiyor. Daha sonra "Şunlar hariç kişilerim..." seçeneğine dokunularak kullanıcı bilgileri ve paylaşımlar, ilgili kişileri rehberden silmek zorunda kalmadan istenen kişilere gizlenebiliyor.