WhatsApp gizlilik sözleşmesi kaldırıldı mı? WhatsApp geri adım attı mı?

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi konusunda geri adım ile ilgili beklenen bir son dakika açıklaması geldi. 8 Şubat tarihinde hesapların askıya alınacağı ile ilgili çıkardıkları gizlilik sözleşmene WhatsApp kullanıcıları tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Tepkilere seyircisiz kalmayan kurum sosyal medya üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Peki WhatsApp 8 Şubat tarihinde hesaplar askıya alınacak mı? Gizlilik sözleşmesi kaldırıldı mı, iptal mi, son durum nedir?

WhatsApp ile ilgili gündemde uzun süredir konuşulan gizlilik sözleşmesi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Milyonlarca kullanıcının yakından takip ettiği "WhatsApp geri adım attı mı? Gizlilik sözleşmesi kaldırıldı mı, iptal mi? 8 Şubat tarihinde hesaplar askıya alınacak mı? " sorusuna beklenen resmi açıklama geldi. WhatsApp kullanıcılarından gelen tepkiler üzerine, gizlilik sözleşmesine yönelik yeni kararı sosyal medya hesabı üzerinde duyurdu.. İşte o açıklama

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ KALDIRILDI MI?

WhatsApp kullanıcılarından gelen tepkiler üzerine, gizlilik sözleşmesini 3 ay erteledi. Gizlilik sözleşmesi konusunda verilen son dakika karar sosyal medyanın gündemine oturmuş ve büyük tepkilere neden olmuştu. Duyurulan son paylaşımla birlikte kullanıcılar 8 Şubat tarihinde hesapların askıya alınıp alınmayacağıın öğrenmiş oldu.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılar tarafından tepki çeken "veri paylaşma" güncellemesini 3 ay erteledi. Söz konusu karar neticesinde 15 Mayıs tarihine ertelenen WhatsApp gizlilik sözleşmesi kararın iptal edileceği belirtiliyor. Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp'ın bu açıklaması üzerine, son durumda kararın iptal edilip edilmeyeceği şimdiden merak konusu oldu. İşte o açıklamanın detayları..

WhatsApp, gizlilik sözleşmesi güncellemesiyle ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada "Şimdi, insanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek" denildi.

Öte yandan WhatsApp tepkiler üzerine veri gizliliği politikasında güncelleme yapmayı 15 Mayıs'a kadar ertelediğini duyurdu.

WHATSAPP’IN GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YER ALIYOR?

WhatsApp daha önce otomatik olarak uygulamaya giriş bilgileri, grup bilgileri ve profil fotolarını, ayrıca telefon, iletişim ve konum bilgilerini sakladığını açıklamıştı.

WhatsApp, blog paylaşımlarında Facebook ile veri paylaşımının içeriğin kişiye göre şekillendirilmesi ve örneğin o kişinin ilgileneceği reklamların görünmesi, ayrıca Facebook üzerinden alışverişte ödeme yaptıkları hesabı WhatsApp'ta da kullanabilmek gibi faydaları olacağını söyleyerek yeni kurallarını savunuyor.