Vivo, ilk katlanabilir akıllı telefonunu tanıttı! Çift parmak izi okuyucuyla geliyor...

Vivo, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde yeni ürünleri yanında ilk katlanabilir akıllı telefon modelini de tanıttı. Vivo X Fold'un her iki ekranında da ultrasonik parmak izi okuyucusu bulunduğu görüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Vivo, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Tanıtılan ürünler arasında, şirketin ilk katlanabilir akıllı telefon modeli de yer aldı. Vivo X Fold'un her iki ekranında da ultrasonik parmak izi okuyucusu bulunduğu görüldü. Cihazın 256 GB dahili depolama alanına sahip olan versiyonu bin 412 dolar, 512 GB dahili depolama alanına sahip olan versiyonu ise bin 570 dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürüldü.

Aksam.com.tr'nin FoneArena'dan aktardığı habere göre, cihazın zirkonyum alaşımıyla aynı malzemeden üretilen bir orta plakası bulunuyor. İskelet görevi gören bu plaka, kuş kanadına benzer şekilde işlev görüyor. Orta plaka, telefon açıldığında yükselerek iç ekranın ortasındaki kırışıklığı yukarı kaldırıyor. Böylece telefon yüzeyi, çok daha pürüzsüz bir hale geliyor.

Vivo X Fold'un 8,03 inç boyutundaki ilk ekranı, 120 Hz tazeleme oranı ve 2160x1916 piksel 2K çözünürlük sunuyor. Panelin, E5 AMOLED LTPO ekran olduğu ifade ediliyor. Corning Gorilla Glass Victus korumalı 6,53 inç boyutundaki E5 AMOLED ikinci ekran ise 2520x1080 piksel çözünürlük ve 120 Hz tazeleme oranı ile kullanıma sunuluyor.

VIVO X FOLD, KUTUSUNDAN ANDROİD 12 İŞLETİM SİSTEMİYLE ÇIKIYOR

Vivo X Fold, gücünü 4 nanometre üretim sürecinden geçen bir Snapdragon işlemciden alıyor. Bu işlemciye, Adreno 730 ekran kartı eşlik ediyor. 12 GB'lık bir RAM kapasitesine sahip olan cihazın, 256 GB ve 512 GB olmak üzere 2 farklı dahili depolama alanına sahip versiyonu bulunuyor.

Kutusundan Android 12 işletim sistemi ve OriginOS Ocean kullanıcı arayüzüyle çıkan telefonun arka gövdesindeki dörtlü kamera kurulumunda yer alan ana kamera 50 MP çözünürlük sunuyor. Ön kameranın ise 16 MP çözünürlük desteği bulunuyor. Bununla birlikte; cihaz bataryasının, 4.600 mAh kapasitesinde olduğu ifade ediliyor.