Virgin Hyperloop, mıknatıstan güç alan yeni kapsül konseptini görücüye çıkardı

ABD'li ulaşım teknolojisi şirketi Virgin Hyperloop, yolcuları saatte bin kilometreden daha hızlı bir şekilde şehirlerarası taşımasını mümkün kılan ve mıknatıstan güç alan yeni kapsül konseptini tanıttı. Şirket, kapsüllerinin rakiplerinden farklı olarak dijital bir ağ üzerinden birbirine bağlandığına işaret etti.

Aksam.com.tr

ABD merkezli ulaşım teknolojisi şirketi Virgin Hyperloop'un kurucu CEO'su Josh Giegel, şirketin yolcuları saatte bin kilometreden daha yüksek bir hızda şehirlerarası taşımasını mümkün kılan yeni kapsül konseptini Twitter üzerinden yayınladığı bir video ile tanıttı. Kapsülün, yolcuları mıknatıslarla havalandırarak vakumlu tüplerde taşıdığı kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin BBC'den aktardığı habere göre; kapsüller, birleşerek bir tren oluşturmak yerine konvoy halinde art arda seyahat edebiliyor. Şirket, konseptin gerçeklikten uzak olduğuna yönelik söylemlere "Hyperloop'u diğer modellerden ayıran püf noktası tam da bu. Çok sayıda insanı taşıyabilmek için fiziksel olarak tek parça halinde bulunan trenlerin aksine, bizim kapsüllerimiz dijital olarak birbirine bağlı ve yollardaki kamyon konvoyları gibi hareket ediyor" şeklinde yanıt veriyor.

ABD'li ulaşım teknolojisi şirketi ayrıca; konvoy halinde hareket edebilmenin, otomobillerin farklı noktalara gidebilme özgürlüğü ve trenlerin verimliliğini artırma avantajını bir araya getirdiğine işaret ediyor. Pille çalışan kapsüllerin, doğrudan karbon salınımının sıfır olacağının da altı çiziliyor.

VİRGİN HYPERLOOP, ABD SENATOSU'NUN DEĞERLENDİRDİĞİ YATIRIM PLANINDA YER ALMIŞTI

Diğer yandan; Virgin Hyperloop'un geçen yıl yapılan ilk yolculu test sürüşünde, saatte 170 kilometre hıza ulaşılmıştı. Şirket, bir süre önce ABD Senatosu'nun masaya yatırdığı yatırım planında da yer almıştı. Yaşanan gelişme sonrası, bu alanda yatırım yapacak şirketlerin hükumetten fon almasının da önü açılmıştı.

Vakumlu tüplerde yolcu taşımayı mümkün kılmayı hedefleyen 'Hyperloop TT' de gemi konteynerlerini benzer bir şekilde taşımayı hedefleyen HyperPort konseptini, Temmuz ayında görücüye çıkarmıştı.