Virgin Galactic, 450 bin dolarlık uzay uçuşu biletlerini satışa sunuyor: 1000 adet bilet satılacak

Turistik uzay uçuşu şirketi Virgin Galactic, 450 bin dolarlık uzay seyahati biletlerini satışa sunduğunu duyurdu. Toplamda 1000 adet biletin, satışa çıkacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Turistik uzay uçuşu şirketi Virgin Galactic, 450 bin dolarlık uzay seyahati biletlerini 16 Şubat'tan itibaren satışa sunacağını duyurdu. 150 bin dolarlık bir depozito ücreti bulunan biletlerin, sahiplerine astronot olma fırsatı sunacağı ifade edildi. Bu yılın sonlarına doğru hayata geçirilecek olan turistik uzay uçuşları kapsamında 1000 adet müşteriye bilet satmayı hedeflediklerine işaret eden Virgin Galactic CEO'su Michael Colglazier, bu sayının düzenli uçuşlara başlarken ve filoyu ölçeklendirirken oldukça iyi bir temel oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; 450 bin dolarlık bilet, yolculara uzay sınırına 90 dakikalık bir seyahat gerçekleştirme imkanı sunacak. Yolcular, 17 pencereli uzay gemisinde birkaç dakika boyunca yerçekimsiz ortamı deneyimleyecek ve uzaydan Dünya manzarasının keyfini çıkaracak.

Bileti satın alan müşteriler ayrıca; birkaç günlük astronot eğitimi, Under Armour tarafından üretilen bir uzay giysisi ve "Future Astronaut" topluluğuna üyeliğe de hak kazanacak. Tüm uçuşlar, New Mexico'daki Spaceport America'dan gerçekleştirilecek.

SPACEX, 10 GÜNLÜK UÇUŞ İÇİN 55 MİLYON DOLAR TALEP EDİYOR

Öte yandan; 10 günlük SpaceX uçuşu, güncel olarak 55 milyon dolara mal oluyor. Bu nedenle; Virgin Galactic'in 450 bin dolarlık biletinin, nispeten uygun fiyatlı olduğu ifade ediliyor. Şirketin en büyük rakiplerinden biri olan ve Jeff Bezos tarafından kurulan Blue Origin'in, henüz turistik uzay uçuşları için bilet fiyatı belirlemediği de biliniyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Virgin Galactic, temel olarak geçen yıl turistik uzay uçuşlarını başlatmayı planlıyordu. Fakat yaşanan teknik aksaklıklar, uçuşların 2022 yılına ertelenmesine neden olmuştu. Şirket, 2021 yılı sonlarında ise toplamda 100 adet 450 bin dolarlık bilet satmıştı. Bu biletler için Elon Musk'ın da içlerinde bulunduğu 700 kişi ön kayıt yaptırmıştı.