NASA Van Gölü oylama nasıl ve nereden yapılır? NASA Van Gölü fotoğraf yarışması oy verme linki!

Van Gölü fotoğrafına oy vermek isteyenler aramalarında konuya yer verdi. NASA'nın düzenlediği online fotoğraf yarışmasında Van Gölü yarı finale kaldı. 8 Mart tarihinde 32 favori fotoğraf ile başlayan yarışma 12 Nisan'a kadar sürecek ve oylama sonrası kazanan açıklanacak. Peki, NASA Van Gölü oylama nasıl ve nereden yapılır?

NASA Van Gölü oylamasına katılmak isteyenler konuya yoğun ilgi gösteriyor. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) düzenlediği online Dünya Turnuvası fotoğraf yarışması ile 12 Nisan birinciyi açıklayacak. Bu etkinlikte yer almak isteyenler NASA Van Gölü oylama nasıl ve nereden yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Kate Rubins tarafından çekilen Van Gölü fotoğrafı ise yarı finale kaldı. İşte Van Gölü fotoğraf yarışması oy verme ekranı...

NASA VAN GÖLÜ OYLAMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Astronot Kate Rubins tarafından 12 Eylül 2016'da çekilen Van Gölü fotoğrafı için oylar NASA'nın resmi sitesi üzerinden alınmaktadır. Yarı finalde Van Gölü'nün fotoğrafı, oyların yüzde 94'ünü aldı.

OY VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

NASA aralarında Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş fotoğrafının da yer aldığı 'Dünya Turnuvası' isimli online yarışma başlatmış, NASA'nın yarışmasında 32 fotoğraf oylamaya sunulmuştu. 8 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilmiş 32 favori fotoğrafla başlayan yarışmanın finaline kalan Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü fotoğraf ile Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğraf finale kaldı.

Van Gölü'nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de yer verildi. Online yarışmada Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı, 3 turda 28 fotoğrafı eledi. Yarışmanın finaldeki son tur oylaması 12 Nisan'da sona ermiş olacak.