Can alıcı özellikleri sızdırıldı! Uygun fiyatlı iPhone SE 4. nesil piyasayı altüst etmeye geliyor!

Akıllı telefon dünyasının lider markalarından Apple, iPhone SE modeli için çalışmalarını sürdürüyor. “Uygun fiyatlı iPhone” olarak da bilinen SE modelinin 4. nesli önümüzdeki yıl piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre yeni çıkacak model eski seriden bağımsız olarak çentikli ekran tasarımı ve Face ID gibi özelliklere sahip olacak.

Apple'ın önümüzdeki yıl piyasaya çıkaracağı iPhone SE 4. nesil modeli için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. iPhone serisine kıyasla daha uygun bir fiyatlandırma ile satılan SE modelinin önümüzdeki yıl farklı bir tasarımla çıkacağına yönelik iddialar bulunuyor. SE modelinin birçok Android telefonu geride bırakacağı konuşuluyor.

TASARIMDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

2023 yılında tanıtılması beklenen iPhone SE 4'ün tasarımında değişikliğe gidiliyor. Şu ana kadar üç nesli piyasaya süren Apple, 4. nesilde iPhone XR modeline benzer bir tasarıma yönelecek. Bununla birlikte yeni modelde Face ID olma ihtimali yüksek.

UYGUN FİYATLI IPHONE OLARAK BİLİNİYOR

Diğer akıllı telefon ya da iPhone modellerine kıyasla daha uygun bir fiyatlandırma ile satılan SE modeli "uygun fiyatlı iPhone" olarak lanse ediliyor. Tasarım değişikliğine gitmesi muhtemel görünen modelin önümüzdeki yıl içerisinde birçok modelden daha fazla satılması bekleniyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

iPhone SE modelinin teknik özellikleri henüz resmi olarak açıklanmasa da iPhone XR modeli baz alındığı taktirde sahip olabileceği özellikler az çok şekillenmeye başladı. Dolayısıyla iPhone XR'da bulunan 6.1 inçlik 720p LCD ekranını kullanılacağı tahmin ediliyor. Telefon IP67 sertifikasına sahip. 4. nesil iPhone SE, 3000 mAh büyüklükte 20W kablolu şarj ve 7.5W kablosuz hızlı şarj destekleyebilir.

Cihazın, yeni piyasaya sürülen Apple iPhone 14 Pro serisine güç sağlayan Apple A16 Bionic işlemci tarafından çalıştırılması bekleniyor. Kamera bölümünde arkada 12 MP tek bir sensör ve önde 7 MP selfie kamerası yer alabilir.

4. nesil iPhone SE'nin ne zaman tanıtılacağı henüz netlik kazanmadı. 2023 yılında tanıtılması beklenen model için Apple tarih açıklamadı.