Ünlü otomobil üreticisi NIO, akıllı telefon pazarına giriyor! Şirket CEO'su açıkladı...

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi NIO, akıllı telefon pazarına girmeye yönelik çalışmalar yapmaya başladığını duyurdu. Konuya ilişkin ilk açıklama, NIO CEO'su William Li'den geldi. İddiaları doğrulayan Li, akıllı telefon pazarıyla ilgili yoğun bir araştırma içerisinde olduklarına işaret etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Çin merkezli otomobil üreticisi NIO, akıllı telefon pazarına girmeye yönelik çalışmalar yapmaya başladığını duyurdu. Konuya ilişkin ilk açıklama, NIO CEO'su William Li'den geldi. Kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir röportajda iddiaları doğrulayan Li, akıllı telefon pazarıyla ilgili yoğun bir araştırma içerisinde olduklarına işaret etti.

Li, röportajında ayrıca konuyla ilgili olarak "Akıllı telefon geliştirmenin kolay olduğunun farkındayız. Ancak güzel bir telefon üretmek, oldukça zor. NIO için telefon geliştirmek, ticari bir konu değil. Önemli olan, NIO telefonlarının müşterilere daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunup sunmayacağı" ifadelerine yer verdi.

Şirket CEO'su, geliştirecekleri akıllı telefonların tüketicilerin günlük yaşamı için tek ve bütünsel bir sistem sağlamayı amaçlayacağının da altını çizdi.

NIO OTOMOBİLLERLE DAHA KOLAY BAĞLANTI KURABİLEN BİR AKILLI TELEFON GELEBİLİR

Li'nin açıklamaları sonrası; şirketin, NIO elektrikli otomobillerle daha kolay bağlantı kurabilen bir akıllı telefon geliştirmeyi hedeflediği tahmin edildi. Telefonların şirket müşterilerine özel olarak piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise henüz belirtilmedi. NIO CEO'su Li, daha önce de katıldığı bir programda otomobillerle daha iyi bağlantı kuran bir akıllı telefona ihtiyaç duyan NIO müşterilerinin istekleri doğrultusunda pazarı incelemeye başladıklarını açıklamıştı.