Ünlü müzisyenden Spotify çalışanlarına çağrı: “İstifa edin!”

Ünlü müzisyen Neil Young, kısa bir süre önce bünyesindeki COVID-19 aşı karşıtı ‘podcast' yayınlarıyla gündeme gelen Spotify'ın CEO'sunu eleştiri yağmuruna tuttu. Asıl problemin ‘podcast' yayıncısı Joe Rogan değil, Spotify CEO'su Daniel Ek olduğuna işaret eden Young; çalışanlara yazdığı bir açık mektupta “Ruhunuzu yiyip bitirmeden önce oradan kurtulun” ifadelerini kullandı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyaca ünlü müzisyen Neil Young, kısa bir süre önce platformda Joe Rogan tarafından sunulan aşı karşıtı bir 'podcast' yayınıyla gündeme gelen Spotify'ın CEO'sunu eleştiri yağmuruna tuttu. Asıl problemin Rogan değil, Spotify CEO'su olduğunu belirten Young; çalışanlara hitaben yazdığı açık çağrıda "Ruhunuzu yiyip bitirmeden önce oradan kurtulun" ifadelerini kullandı. Ünlü müzisyen, yakın zamanda Joe Rogan'ın 'podcast' yayını üzerinden aşılar hakkında yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle Spotify'dan müziklerini kaldırma kararı almıştı.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Young, Spotify ile mücadelesinde başlangıçta Rogan'ın 'podcast' yayınını hedef almış olsa da daha sonra hedefini Spotify'ın başındaki isime çevirdi. Young tarafından hazırlanan açık mektup, 7 Şubat 2022 günü ünlü müzisyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Young ayrıca; Daniel Ek'in sanatla veya yaratıcılıkla değil, yalnızca sayılarla ilgilendiğine işaret etti.

Mektubun sonunda Spotify çalışanları, özgür olmaya ve doğru yolu seçmeye davet edildi. Young, daha önce Spotify'ın ses kalitesini de eleştirmişti.

ROGAN, IRKÇI SÖYLEMLERLE DE GÜNDEME GELDİ

Joni Mitchell da bir süre önce, Rogan'ın COVID-19 aşısı hakkında yanlış bilgi yaydığını dile getirerek Spotify'dan müziklerini kaldırma kararı almıştı. Benzer bir hamle, Rogan'ın ırk konusundaki söylemlerinin oldukça yanlış olduğuna işaret eden India Arie'den de gelmişti.

Rogan, bir videosunda 'podcast' yayınındaki 'Nigger' kelimesinin viral hale geldiğini söylemişti. Söz konusu kelimenin, İngilizce konuşulan bazı ülkelerde Afrika kökenli siyahi insanlar için kullanılan aşağılayıcı bir terim olduğu biliniyordu. Rogan daha sonra, kelimenin viral hale gelmesi nedeniyle özür dilemek zorunda kalmış ve 'podcast' yayınının 70 bölümü platformdan kaldırmıştı.