Universal Music sanatçıları, ‘metaverse' evreni için avatarlarını yaptıracak

Universal Music, çatısı altındaki sanatçıların dijital avatarını yaptırmak için avatar şirketi Genies ile iş birliği yaptı. İçlerinde Rihanna'nın da bulunduğu sanatçıların hayranlarının, ‘metaverse' evreni için yaratılan avatarları NFT olarak satın alabilecekleri ve satabilecekleri kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal Music, avatar şirketi Genies ile iş birliği yaptığını duyurdu. Yapılan iş birliği kapsamında, Genies'in Universal Music sanatçılarının dijital versiyonlarını yaratacağı ve bu avatarlar için NFT formunda kıyafet ve aksesuarlar geliştireceği kaydedildi. Geliştirilen dijital varlıkların, 'metaverse' evreninde kullanılacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; söz konusu iş birliği, Universal Music çatısı altındaki sanatçılara 'metaverse' evreninde lisanslı olarak kullanılabilecek sanal kimlikler verecek. Justin Bieber ve Shawn Mendes gibi sanatçıların bazıları, daha önce Genies'ten avatar talep olmuş olsa da Rihanna ve Migos gibi bir dizi popüler isim, ilk kez 'metaverse' evreninde ve sosyal medya platformlarında kullanılabilecek avatarlarını yaptıracak.

Gelecek aylarda Universal Music sanatçılarının hayranları, Genies tarafından yönetilen bir NFT pazaryeri üzerinden avatarlar için geliştirilen sanal ürünleri alıp satabilmeye başlayacak.

SÖZ KONUSU GELİŞME, UNİVERSAL MUSIC'İN 'METAVERSE' EVRENİNE YÖNELİK İLK HAMLESİ OLMADI

Diğer yandan; söz konusu gelişme, Universal Music'in 'metaverse' evrenine yönelik ilk hamlesi olmadı. Şirket, geçen ay da Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonunda yer alan dört karakterden oluşan sanal bir müzik grubu tanıtmıştı.